Pizzeria Taliano uit Zwevegem schenkt 100 pizza’s aan verpleegkundigen

Redactie KW

Jamal Qnioun, zaakvoerder van Pizza Taliano uit Zwevegem, laat deze week zijn groot hart zien. Hij schenkt maar liefst 100 XL-pizza’s en 24 cadeaubonnen weg aan de verpleegkundigen van AZ Groeninge. Gisterenavond werden de eerste pizza’s, tot grote vreugde van de aanwezige verpleegkundigen, geleverd op campus Reepkaai. “Het is tof dat er ook eens aan ons gedacht wordt”, klonk het daar.

Jamal werkte zelf zeven jaar als ambulancier in Kortrijk. “En mijn zus Hayat Qnioun is hoofdverpleegster in het ziekenhuis van Aalst. Ik weet dus perfect wat de hulpverleners nu mee maken“, vertelt hij. “Daarom wil ik hen een hart onder de riem steken met deze kleine geste. Ik heb enkele verpleegsters als vaste klanten en heb hen gevraagd om contact te leggen met de directie van het ziekenhuis. Na wat heen en weer mailen was mijn voorstel goedgekeurd!”

Jamal en zijn team van Pizza Taliano zullen in totaal 100 XL pizza’s leveren aan verpleegkundigen. Er zijn ook 24 cadeaubonnen voorzien voor mensen die niet bij de levering kunnen zijn. Maandagavond kwamen de eerste 20 pizza’s aan rond 21.00 uur op campus Reepkaai in Kortrijk. Op dinsdag, woensdag en donderdag trekt Jamal naar de campus in de Kennedylaan. “Telkens op verschillende uren, zodat alle ploegen kunnen genieten van de traktatie”, vertelt hij.

Pizzeria Taliano uit Zwevegem schenkt 100 pizza's aan verpleegkundigen

De nacht- en avondploeg van campus Reepkaai kon het gebaar in elk geval appreciëren. “We hadden al gehoord van de vele acties in de Kennedylaan”, vertelt Chantale Segers, een van de campusverantwoordelijken. “Maar onze campus wordt nogal eens vergeten. Nochtans is het hier ook drukker dan gewoonlijk nu er in de Kennedylaan verschillende afdelingen sluiten om plaats te maken voor coronapatiënten.” “Natuurlijk zijn wij heel blij met al die acties”, vult haar collega Marc Bossuit aan. “Maar we hopen wel dat het respect blijft duren. Ik ben een beetje bang dat de hele straat nu voor ons staat te applaudisseren en dat ze ons volgende maand alweer vergeten zullen zijn.” “En dat terwijl wij eigenlijk gewoon doen wat we al jaren doen, voor mensen zorgen”, besluit Chantale.

https://www.youtube.com/watch?v=hxNnhL1gg5s

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier