Pizza’s met Duvelgist komen naar Brugge

Nog voor de zomer opent in Brugge een vestiging van Otomat Pizza. De zaak, die bekend staat bekend voor zijn pizza’s die gemaakt zijn met Duvel-biergist, zal eind mei of begin juni de deuren openen op het Simon Stevinplein.

In dit pand komt een vestiging van Otomat Pizza, die onder meer de pizza ‘Tomate Crevettes’ (inzet) serveert. © PDV

David Claeys uit Knokke, een van de vijf partners binnen het project, bevestigt dat er eind mei of begin juni een vestiging van Otomat Pizza opent op het Simon Stevinplein. Daar bevindt zich trouwens ook al een vestiging van hamburgerketen Ellis Burgers, die gerund wordt door dezelfde ondernemers.

Otomat heeft al vestigingen in Antwerpen en Gent. Nog deze maand zou een vestiging in Leuven de deuren openen en in oktober is Brussel aan de beurt. De vestiging in Brugge komt op de plaats waar voorheen Gallerie Broes gevestigd was. De Pizza Hut, die al decennia op het plein gevestigd is, krijgt er dus mogelijk een te duchten concurrent bij.

Pizza’s met nutella

Kenmerkend voor Otomat zijn de originele pizzarecepten waarin allerhande elementen van de wereldkeuken verwerkt worden, zoals Indische, Franse en vooral ook Belgische invloeden.

De bewuste pizza Tomate Crevettes.
De bewuste pizza Tomate Crevettes.© PDV

Zo kun je er een pizza Tomate Crevettes en een pizza Chicon Gratin krijgen. De lekkernijen dragen bovendien leuke namen, zoals Little Red Courgette. Er staan zelfs dessert-pizza’s met Nutella op de kaart… Nog opmerkelijk is dat er voor het deeg Duvel-biergist gebruikt wordt.

Naast wijnen, staan er ook veel bieren op de kaart. De klanten worden gestimuleerd om diverse soorten pizza’s te delen én deze met de hand te eten. (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.