Piv Huvluv wint 12de editie Kindertheaterfestival Spekken

© (Foto LCG)
Redactie KW

De Oostendse comedian won het festival in de categorie 8-12 jaar.

Zaterdag maakte festivalorganisator Ilse Everaert tijdens de slotceremonie van het Kindertheaterfestival Spekken in Gent bekend dat Piv Huvluv met voorsprong het festival wint in de leeftijdscategorie 8-12 jaar. ‘De allereerste keer’ is zijn vierde jeugdtheaterproductie in 12 jaar. Het blijkt een profetische titel te zijn want hij won er nu ook zijn allereerste prijs mee. Piv nam zijn prijs, een heuse snoepentaart, breedlachend in ontvangst.

Piv Huvluv is de enige stand-upcomedian in Vlaanderen die naast zijn avondvullende shows voor volwassenen ook (al ruim 12 jaar) voor kinderen van de lagere school en hun familie theater maakt. ‘De allereerste keer’ is de opvolger van het zeer succesvolle ‘Commissaris Piv’ dat over kinderrechten gaat en nog steeds gespeeld wordt.

Hij is erg opgezet met de prijs: “Het fijne en het bijzondere is dat de prijs wordt uitgereikt door kinderen. Dat zij mij kiezen uit 34 producties wijst erop dat ze de voorstelling bijzonder waarderen. Veel mooier kan het niet zijn. Ik voel mij zeer vereerd”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier