Pittige Run For Afrique trekt sportief weekend op gang

Een uitdagende natuurloop in de schemering, daar staat deze Run For Afrique voor. (Foto EV)
Redactie KW

Dit weekend worden de terreinen van Dominiek Savio in Gits weer ingepalmd door mountainbikes. Op zaterdag 27 april fietsen diverse teams en solo’s vanaf 13 uur 24 uren aan een stuk. Met deelnemers uit verschillende landen hangt er een gezellige sfeer op het kampeerterrein. “We zijn in de eerste plaats een fun-evenement, geen wedstrijd”, weet medeorganisator Robin Vanleirsberghe te vertellen. “We worden weleens het Dranouter van de mountainbikers genoemd.”

Het weekend werd op vrijdagavond om 20 uur op gang getrokken met de derde editie van ‘Run For Afrique’. “Een drietal jaar geleden bedachten we dat we ons parcours ook konden gebruiken voor een loopevenement”, vertelt Robin. “Dat levert een pittig parcours op, niet aangepast voor lopers maar toch haalbaar voor iedereen. Met 97 deelnemers hebben we ondanks de slechte weersvoorspellingen toch meer inschrijvingen dan vorig jaar. De opbrengst gaat nog steeds naar Vélo Afrique, dat geld inzamelt voor Kameroen.”

Dat deze natuurloop best pittig was, getuigen ook deelnemers Charlotte Soenen en Sophie Ramboer: “We deden vorig jaar ook mee, maar dit jaar was het parcours toch net iets lastiger, met heel wat steile stukken. Toch raakten we binnen een mooie tijd aan de finish”, besluit het duo.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier