Pittig jaar voor zangeres Anja Yelles die nieuwe single ‘Vrijdagavond, remmen los’ uitbracht

2019 is een pittig jaar voor Anja Yelles. Anja – afkomstig uit Roeselare, sedert 1991 woont ze in Gent – staat dit jaar 35 jaar op de planken, de single De soep is aangebrand werd 25 jaar geleden een hit, ze werd deze zomer 50, kocht haar een nieuwe woning en net voor ze op de proppen komt met een nieuwe single ging ze samenwonen met haar vriend Andy. “En het jaar is nog niet voorbij”, grapt ze.

Anja Yelles, samen met haar vriend Andy. © GF

“Mijn vorige relaties waren altijd LAT-relaties en dat beviel mij dan wel. Of er was altijd wel een reden om niet te gaan samenwonen. Maar kijk, Andy en ik zijn samen de nieuwe woonst ingetrokken, samen met onze kroost Billy, Jos en Trietje of onze drie poezen. Onze eigen K3! Een zwarte, rosse en grijze kat (het nieuwe blond). Gelukkig hebben ze zich snel aan elkaar en aan de nieuwe omgeving aangepast. En wij vinden het hier ook geweldig: rust, water en groen.”

Pittig jaar voor zangeres Anja Yelles die nieuwe single 'Vrijdagavond, remmen los' uitbracht
© GF

Anja Yelles zet na haar Kokosnoten Samba stevig in met een nieuwe feestsingle. Het resultaat is een echte feel good-track om het najaar aan te kondigen. Vrijdagavond, remmen los zegt je in amper drie woorden waar Anja Yelles al 35 jaar lang voor staat: ambiance, smile en meezinger. “De nieuwe single is voor iedereen het leukste moment van de week: einde van de werkweek en tijd voor heerlijke ontspanning. Als ik op vrijdagavond niet optreed, kan ik echt genieten van mijn Gentse cocoon. Of samen met wat vrienden eens lekker uit de bol gaan. Heerlijk! De remmen losgooien doe ik vooral tijdens mijn optredens. Voor mij is optreden vooral genieten en een uitlaatklep. Laat mij dat nog maar vele jaren doen.”

De hoes van haar nieuwe single is een eerbetoon aan wijlen karikaturist Nesten.
De hoes van haar nieuwe single is een eerbetoon aan wijlen karikaturist Nesten.© GF

(PADI)

‘Vrijdagavond, remmen los’ is te streamen via Spotify en te downloaden via iTunes. Info: www.anjayelles.beanjayelles@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.