Pittemse jeugdraad toont dat spelen in uw kot ook leuk is

De jeugdraad wil er met de filmpjes bij de jongeren de spirit inhouden. We zien de raad in pre-coronatijden.
Redactie KW

Door de coronamaatregelen ligt de werking van de jeugdbewegingen noodgedwongen stil, maar uiteraard zitten de kinderen en jongeren niet stil. De jeugdraad roept hen daarom op filmpjes en foto’s te maken van wat ze zoal doen en zal hiervan wekelijks een filmpje op Facebook posten.

Sinds het afkondigen van de coronamaatregelen ligt de normale werking van de Pittemse jeugdbewegingen stil. Dat betekent dat heel wat kinderen en jongeren zich nu bezig moeten houden zonder de uitlaatklep van de jeugdbeweging. Een aantal jeugdbewegingen, zoals de Chiro en KSA, heeft inmiddels een online werking opgestart en ook de Speelpleinwerking is momenteel online actief. De jeugdraad wou echter iets gezamenlijk opstarten om eens te weten waarmee al dat jong geweld momenteel bezig is.

Ook voor niet-georganiseerde jeugd

“We hebben daarom op onze Facebookpagina een filmpje gepost waarin vertegenwoordigers van alle leden-jeugdbewegingen de jongeren oproepen om gekke foto’s of filmpjes te maken van datgene waarmee ze bezig zijn en deze door te mailen naar de jeugdraad”, vertelt Siel Vandendriessche. “Belangrijk is ook dat de oproep geldt voor alle georganiseerde of niet-georganiseerde jeugd, van kleuter tot jongvolwassene. We willen niemand uitsluiten. Uiteraard mogen de leden van de jeugdbewegingen hun uniform aandoen. De inzendingen worden dan wekelijks in een compilatiefilmpje gegoten dat op Facebook zal geplaatst worden. We kunnen nu ook al verklappen dat er een online evenement voorzien wordt naar aanleiding van Buitenspeeldag, maar daarover volgt nog meer info. We willen met dit alles een positieve boodschap brengen, tonen dat spelen in je kot ook leuk kan zijn en benadrukken dat iedereen goed bezig is. Uiteraard missen we allemaal de fysieke werking, maar samen raken we er wel door.”

Wie zijn of haar belevenissen wil delen met de rest van de wereld kan de filmpjes en foto’s mailen naar jeugdraadpittemegem@gmail.com. Wie de filmpjes wil bekijken kan terecht op de facebookgroep ‘Jeugdraad Pittem-Egem’. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier