Pittemse Chiro brengt een ode aan de zorg

Redactie KW

Zondag 21 maart, de Dag van de Zorg, wilde de Pittemse Chiro niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De kinderen en leiders brachten aan WZC Sint-Remigius een ode aan de zorgverleners.

Over heel Vlaanderen werd op zondag 21 maart de Dag van de Zorg georganiseerd, waarbij op heel wat plaatsen om 12 uur het lied ‘Ik hou van u’ van Noordkaap gezongen werd. Zo wilde Vlaanderen de zorgverleners in de bloemetjes zetten. De Pittemse Chiro zette ook een initiatief op poten.

Hart onder de riem

De voorbije week hadden de leden veel hartjes geknutseld, alsook een grote banner met ‘bedankt’ erop. Op zondagnamiddag 21 maart trok de Chiro van aan de jeugdlokalen, opgedeeld in verschillende bubbels, naar het wzc Sint-Remigius in de Koolskampstraat. Daar zongen ze voor de bewoners en de zorgverleners het lied ‘Ik hou van u’ van Noordkaap uit volle borst. Ook deden ze een passend dansje.

De Chiro trad een keer op voor de vensters van de cafetaria en een tweede keer voor de mensen en het personeel van de gesloten afdeling. In het totaal waren een zeventigtal kinderen en vijftien leiders van de partij. “Ik ben zeer blij met dit initiatief”, vertelde directeur Stijn Van Maele. “ Het is voor onze bewoners een leuke onderbreking van hun zondagnamiddag en voor ons personeel een welkom hart onder de riem.”

“Niet gemakkelijk”

De kinderen en de leiders van de jeugdbewegingen hebben het niet gemakkelijk door de regels en maatregelen die steeds weer veranderen ”, voegde jeugdschepen Annick Debonné (CD&V) hier nog aan toe. “Ze maken zelf een zware tijd door. Toch namen ze tijd om dit iniatitief uit te werken. Zo toont de Chiro dat ze ook de senioren en de mensen van de zorg niet vergeten.” (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.