Pittemnaren toasten op het nieuwe jaar

Redactie KW

Op nieuwjaarsdag organiseerde de gemeente Pittem in zaal De Magneet een nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners, een initiatief dat voor het eerst in 2000 georganiseerd werd.

In het jaar 2000 besloot de gemeente op nieuwjaarsdag een receptie te organiseren voor alle inwoners. Inmiddels is dit een traditie geworden, die nog steeds door heel wat inwoners te baat wordt genomen. Tussen 11.00 en 13.00 uur was iedereen welkom in de Magneet om met buren of vrienden te komen toasten op het nieuwe jaar en desgewenst de nodige kussen uit te wisselen.

Ook dit jaar zorgden de leden van de Pittemse Koninklijke Fanfare Eendracht en Kunstijver er voor dat de bezoekers van de nodige drank voorzien werden. Voor diegenen die hun dorst wilden lessen zonder de eventueel nog aanwezige alcohol van oudejaarsavond al te zeer te verhogen was er cola, water of een fris pintje voorzien. Wie voor het iets pittigere wou gaan, was er een glaasje witte wijn. Wie de kilte wat uit zijn lichaam wou verdrijven kon opteren voor een beker soep of een kop koffie.

Bij de aankomst in de zaal wachtten Sabine en Marleen van de gemeente de bezoekers op en overhandigden hen een leuk cadeautje, dat dit jaar een warme sjaal met het logo van de gemeente was. Voor de muzikale noot werd dit maal gezorgd door een duo, bestaande uit een accordeonspeler en een violist, dat aan de verschillende tafeltjes voor wat muzikale ambiance zorgde.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier