Norbert Thorrée werd geboren op 14 augustus 1949 en is de echtgenoot van Marie-Anne Monteyne. Tot 1973 was hij bediende bij staaldraadproducent Bekaert tot hij door wijlen burgemeester Leopold Gelaude gevraagd werd om een gemeentelijke sportdienst uit te bouwen. Pittem was toen de eerste gemeente in de streek die over een sporthal beschikte.

Norbert leidde 36 jaren de sportdienst en kan dan ook als sportpionier van Pittem genoemd worden. Hij bouwde er talloze competities uit tot hij in 2009 op pensioen ging. Ook politiek was hij actief en werd in 1970 verkozen op de toenmalige ACW-lijst als gemeenteraadslid, hij bleef het twee legislaturen.

Daarna ging hij naar het OCMW en was hij nog eens 12 jaar van 1983 tot 1995 voorzitter. Naast zijn echtgenote heeft Norbert drie kinderen, Mieke, Lieven en Annelies, en vijf achterkleinkinderen. De uitvaartplechtigheid voor Norbert Thorrée heeft plaats op zaterdag 1 december 2018 om 12 uur in de parochiekerk van Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopneming in Pittem.

(JD)

Norbert Thorrée werd geboren op 14 augustus 1949 en is de echtgenoot van Marie-Anne Monteyne. Tot 1973 was hij bediende bij staaldraadproducent Bekaert tot hij door wijlen burgemeester Leopold Gelaude gevraagd werd om een gemeentelijke sportdienst uit te bouwen. Pittem was toen de eerste gemeente in de streek die over een sporthal beschikte.Norbert leidde 36 jaren de sportdienst en kan dan ook als sportpionier van Pittem genoemd worden. Hij bouwde er talloze competities uit tot hij in 2009 op pensioen ging. Ook politiek was hij actief en werd in 1970 verkozen op de toenmalige ACW-lijst als gemeenteraadslid, hij bleef het twee legislaturen.Daarna ging hij naar het OCMW en was hij nog eens 12 jaar van 1983 tot 1995 voorzitter. Naast zijn echtgenote heeft Norbert drie kinderen, Mieke, Lieven en Annelies, en vijf achterkleinkinderen. De uitvaartplechtigheid voor Norbert Thorrée heeft plaats op zaterdag 1 december 2018 om 12 uur in de parochiekerk van Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopneming in Pittem.(JD)