Pittem verplicht dragen van mondmasker tijdens bezoek kermis of gemeentelijke gebouwen

© gf
Redactie KW

Dit weekend zijn er verschillende kermisattracties te vinden om en rond het marktplein van Pittem. Het gemeentebestuur nam de beslissing om het dragen van een mondmasker te verplichten.

Zoals de traditie het wil, vinden de Zotte Maandagfestiviteiten telkens eind juli plaats. Dit jaar besliste het coronavirus daar anders over. “Voor de veiligheid voor onze medemens en uit respect voor het geleverde werk van onze zorgverleners werd beslist om alle grote evenementen te schrappen”, weet burgemeester Ivan Delaere. “Tijdens de zomermaanden is Pittem in de ban van de Zotte Maandagfeesten, maar dit jaar gaat dit niet door.”

Vanaf 12 jaar

Onlangs nam men toch het besluit om een beperkte kermis te organiseren in het dorp. De coronapandemie nam in sterkte af en de foorkramers waren klaar om open te gaan. Ze deden er alles aan om de maatregelen strikt op te volgen en hun voorzorgen te nemen. Momenteel neemt het virus echter weer in kracht toe. “Gezien de toch wel snel stijgende ontwikkeling rond de coronabesmettingen werd beslist om de kermis te laten plaatsvinden, maar bezoekers worden verplicht om een mondmasker te dragen”, verduidelijkt bestuurssecretaris Carl Couckuyt. “Iedereen die het kermisparcours bewandeld draagt een mondmasker en dit vanaf de leeftijd van twaalf jaar. We roepen dan ook op om deze voorschriften strikt op te volgen voor ieders veiligheid.”

Ook in gemeentelijke gebouwen

De kermis is open op vrijdag en zaterdag vanaf 17 uur. Op zondag en maandag is dit vanaf 15 uur. “Het dragen van een mondmasker is ook verplicht voor iedereen die ouder is dan twaalf jaar in alle gemeentelijke gebouwen en het Sociaal Huis. Dat geldt ook voor het brengen en afhalen van kinderen bij opvanginitiatieven en huwelijken. In de raadzaal, waar het huwelijk wordt voltrokken, wordt de zaal per bubbel geschikt en kan het mondmasker afgedaan worden als men neerzit.”

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier