Door de coronacrisis zijn er ook in Pittem heel wat ondernemers en handelaars die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Om ervoor te zorgen dat zij toch wat extra ademruimte krijgen, heeft het gemeentebestuur beslist een budget van 28.000 euro vrij te maken om de ondernemers en handelaars die verplicht de deuren moesten sluiten een extra steuntje te geven. Het concrete hoe en wat rond de besteding van dit bedrag zal de komende periode verder uitgewerkt worden.

"Handelszaken die noodgedwongen hun activiteiten moesten stopzetten, hebben onze hulp en die van de hele bevolking meer dan nodig. Via het vrijmaken van dit budget willen we hen helpen deze moeilijke periode door te komen", liet burgemeester Ivan Delaere weten.

Naast het vrijmaken van dit budget wil de gemeente door het promoten van winkelhieren en de korte keten, de verspreiding van vloerstickers rond social distancing en het ter beschikking stellen van de gemeentelijke website als platform voor de lokale handelaars op een doelgerichte en doordachte manier de ondernemers blijven ondersteunen.

Er wordt binnen de gemeente ook al nagedacht over de postcoronaperiode. Tegen die achtergrond is het gemeentebestuur inmiddels bezig met de uitwerking van een postcoronaplan voor de verschillende domeinen van de samenleving, een plan waar binnenkort meer nieuws over volgt.

(JG)

Door de coronacrisis zijn er ook in Pittem heel wat ondernemers en handelaars die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Om ervoor te zorgen dat zij toch wat extra ademruimte krijgen, heeft het gemeentebestuur beslist een budget van 28.000 euro vrij te maken om de ondernemers en handelaars die verplicht de deuren moesten sluiten een extra steuntje te geven. Het concrete hoe en wat rond de besteding van dit bedrag zal de komende periode verder uitgewerkt worden. "Handelszaken die noodgedwongen hun activiteiten moesten stopzetten, hebben onze hulp en die van de hele bevolking meer dan nodig. Via het vrijmaken van dit budget willen we hen helpen deze moeilijke periode door te komen", liet burgemeester Ivan Delaere weten. Naast het vrijmaken van dit budget wil de gemeente door het promoten van winkelhieren en de korte keten, de verspreiding van vloerstickers rond social distancing en het ter beschikking stellen van de gemeentelijke website als platform voor de lokale handelaars op een doelgerichte en doordachte manier de ondernemers blijven ondersteunen. Er wordt binnen de gemeente ook al nagedacht over de postcoronaperiode. Tegen die achtergrond is het gemeentebestuur inmiddels bezig met de uitwerking van een postcoronaplan voor de verschillende domeinen van de samenleving, een plan waar binnenkort meer nieuws over volgt.(JG)