Pittem schrapt alle activiteiten en evenementen voor 2 weken

Het stijgend aantal coronabesmettingen in Pittem noopt het gemeentebestuur tot het nemen van extra maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. “In navolging van onze buurgemeenten Wingene en Meulebeke willen we erger voorkomen en grijpen we in door ons verenigingsleven en alle evenementen in de gemeente twee weken volledig stil te leggen”, zegt burgemeester Ivan Delaere.

Pittems burgemeester Ivan Delaere roept iedereen op om extra voorzichtig te zijn. © JG

Op vandaag, dinsdag 20 oktober, zijn er in de gemeente Pittem 35 besmettingen gekend in de laatste week. Dat betekent dat de coronacijfers in de gemeente zorgwekkend snel blijven stijgen. Tien dagen terug, op 9 oktober, telde de gemeente Pittem amper 3 besmettingen, nu zijn ze meer dan vertienvoudigd.

De besmettingen zijn wijd verspreid over het grondgebied en ook binnen diverse verenigingen zien we besmettingen opduiken. “De lokale contactopsporing leert ons met zekerheid dat het virus ook het verenigingsleven is binnengedrongen”, zegt burgemeester Ivan Delaere.

Alarmfase twee

“De gemeente Pittem bevindt zich in alarmfase 2, alle drempelwaarden zijn overschreden. Met de 35 gekende besmettingen op vandaag hebben we een incidentie van 521 besmettingen per 100.000 inwoners. We zitten hiermee in de top tien in onze zwaar getroffen provincie West-Vlaanderen. Onze gemeente is echter geen uitzondering in de regio, maar toch willen we de aangepaste protocollen die deze week voorzien zijn, niet afwachten”, legt burgemeester Ivan Delaere uit.

“Vanaf woensdag 21 oktober tot en met zondag 1 november worden, in overleg met de West-Vlaamse gouverneur, alle evenementen op het grondgebied van Pittem verboden. Daarnaast wordt ook het verenigingsleven, zowel op vlak van sport als jeugd als cultuur, volledig stilgelegd, ongeacht de leeftijd van de deelnemers.”

“Dit geldt zowel voor trainingen, wedstrijden, vergaderingen als alle andere bijeenkomsten. De gemeente heeft hiervoor een burgemeestersbesluit opgemaakt.” Op basis van de cijfers zal er volgende week een nieuwe evaluatie komen.

Begrip

De gemeente Pittem rekent met deze drastische maatregelen op het begrip van alle lokale verenigingen en organisatoren. “De bedoeling van deze maatregelen is enkel bedoeld om de werking van het verenigingsleven binnenkort terug in alle veiligheid te kunnen opstarten.”

Het gemeentebestuur geeft tot slot nog mee dat de gemeentelijke diensten, zoals de bibliotheek, alle diensten in het gemeentehuis en het Sociaal Huis wel geopend blijven, zij het wel op afspraak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.