Pittem maakt programma Sint-Godelievekermis bekend

Op Zotte Maandag zijn er ook twee ballonreuzen present.© gf
Op Zotte Maandag zijn er ook twee ballonreuzen present.© gf
Redactie KW

Kermissen kregen begin juni al groen licht in het zomerplan van de federale overheid en dus had het gemeentebestuur van Pittem voldoende tijd om een veilige, kleinschalige organisatie op poten te zetten voor de Sint-Godelievekermis. “De grote festiviteiten zoals de stoet en jaarmarkt sparen we voor een volgende editie”, zegt burgemeester en schepen van Feestelijkheden Ivan Delaere.

Het startschot van de kermis wordt gegeven op zaterdag 10 juli. Traditioneel staat in het eerste weekend van de kermis de ‘Dag van het Kind’ gepland, een dag die volledig in het teken staat van de Pittemse jeugd.

“Het organisatiecomité en de jeugddienst van de gemeente bedachten een volledig nieuw format. Onder de noemer ‘Pret op het plein’ organiseren we een feestelijke namiddag vol animatie en workshops. Onze gemeente telt een aantal gezellige pleintjes en die toveren we voor deze gelegenheid om tot een heus speelparadijs voor alle Pittemse kinderen”, vertelt Annick Debonné, schepen van Jeugd.

Streetart

Op het sportplein kunnen tieners van 11 tot en met 14 jaar zich uitleven met graffitikunst onder begeleiding van twee rasechte kunstenaars uit de eigen gemeente, Djoels en Artlines.

Op het Verbiestplein verven kinderen van 7 tot en met 10 jaar hun eigen, unieke T-shirt met de hippe tie-anddyetechniek. Kinderen tussen 2,5 en 6 jaar die de workshop aan het gloednieuwe ontmoetingscentrum Eikeldreef volgen, gaan naar huis met hun eigen bellenblazer.

Alle activiteiten vinden plaats van 14 tot 160 uur. Inschrijven kan tot en met 5 juli via de gemeentelijke website. Pret op het plein kadert binnen ‘Vlaanderen Feest!’, een ‘feestival’ van Vlaams gemeenschapsleven naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Zotte Maandag met straatanimatie en ballonreuzen

In het tweede weekend zorgt de gemeente voor heel wat straatanimatie. Op zaterdag 17 juli trekt onder andere een ballonplooier, een sprookjesact en een ludieke ontsmettingsbar door het centrum van Pittem. The Gitsy Streetband zorgt voor muziek op de terrassen van de horeca-uitbaters.

Met deze kleurrijke act brengen we toch een beetje carnaval naar onze gemeente

Op Zotte Maandag 19 juli mag het nog net iets zotter.

“We verwachten in de namiddag enkele bijzondere gasten waaronder twee gigantische reuzen die volledig getooid zijn in Gemeente Pittem – Markt 1 – 8740 Pittem – 051 46 03 50 – www.pittem.be ballonnen. Met deze kleurrijke act brengen we toch een beetje carnaval naar onze gemeente”, klinkt het bij burgemeester Ivan Delaere. Verder zijn er ook zeepbellenblazers en een accordeonspeler.

Grote boekenverkoop en muziek

Bib Pittem opent op maandag haar deuren voor een grote boekenverkoop. Tussen 9 en 15 uur kan je er terecht voor tweedehandsboeken voor een zacht prijsje. De losgeslagen panters van Toâpe Geraapte trekken van 18 tot 21 uur door de straten met covermuziek en a capella nummers. Kartje Kilo zorgt onder alter ego Radio Mano Sport voor live verslaggeving van de festiviteiten.

Het volledige programma vind je terug op de gemeentelijke website.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.