Pittem Koerst pakt uit met twee wielerwedstrijden

Met de wedstrijd voor beloften U23 en de Keizer der Juniores wil Pittem Koerst ook dit jaar weer twee prachtwedstrijden organiseren. © Foto Jan
Redactie KW

De organisatie van een wedstrijd voor beloften U23 vorig jaar en de prestigieuze Keizer der Juniores was zo’n groot succes dat de mensen van Pittem Koerst er niet aan getwijfeld hebben ook dit jaar die twee wedstrijden opnieuw te organiseren. De beloftenkoers vindt plaats op 6 mei en op 16 mei is er de Keizer der Juniores.

Het gewijzigde kermisprogramma rond Zotte Maandag zorgde ervoor dat Pittem Koerst slechts twee koersen meer kon organiseren. Door een gelukkig toeval konden ze echter de organisatie van de Keizer der Juniores naar Pittem halen. “Ik mag wel zeggen dat zowel de wedstrijd voor beloften als de Keizer der Juniores een groot succes waren”, vertelt voorzitter Danny Pollet. “We hebben dan ook niet geaarzeld om ook dit jaar beide wedstrijden te organiseren.”

Een minuut stilte

Op 6 mei is er de wedstrijd voor beloften U23. “We zijn trouwens een van de weinige wedstrijden voor enkel beloften op de kalender, want in het overgrote deel van de wedstrijden zijn ook de elite zonder contract van de partij. Het parcours zelf is niet veranderd en ook dit jaar zijn er premies van ronde twee tot dertien. Met een minuut stilte voor de wedstrijd willen we stilstaan bij het overlijden eind vorig jaar van Bjarne Vanacker, de winnaar van onze beloftenkoers in 2016. We hebben ook zijn ouders uitgenodigd om naar de wedstrijd te komen.”

Buitenlandse ploegen

Op 16 september is er dan de Keizer der Juniores, die ook dit jaar een nationale interclub zal zijn. “Ik moet toegeven dat we wel met het idee spelen om er een internationale wedstrijd van te maken, maar op dit moment ontbreekt het ons aan tijd en logistieke mogelijkheden om dat op een goede manier te kunnen realiseren. Toch wordt het weer een wedstrijd waar 25 ploegen van zes renners, waaronder drie buitenlandse ploegen, zullen aan deelnemen”, aldus Danny Pollet.

Brochure

“Na de positieve reacties vorig jaar van zowel ploegleiders en renners als de Belgische Wielerbond belooft het ook dit jaar weer een mooie organisatie te worden. Dat onze wedstrijden ook Pittem niet onberoerd laat, mag blijken uit de vele sponsors die weer hun steentje wilden bijdragen. Naast gedetailleerde info over de wedstrijden zijn ze terug te vinden in onze brochure die elk Pittems gezin inmiddels in de bus heeft gekregen.” (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier