Pittem For Life steunt vzw De Lovie uit Poperinge

Zes Pittemse verenigingen slaan de handen in elkaar om de kerstsfeer te combineren met de steun aan een goed doel. Op zaterdag 22 december organiseren zij Pittem For Life, waarvan de opbrengst naar vzw De Lovie uit Poperinge gaat.

Zes verenigingen slaan de handen in elkaar om via Pittem for Life geld in te zamelen voor vzw De Lovie. © Foto Jan

Met Nightrun For Life van de voorbije jaren, een organisatie van Forza8740, heeft Pittem wel al een beetje een traditie in organisaties voor het goede doel in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel.

Dit jaar slaan met de gemeentelijke sportraad, Forza8740, Gezinsbond, Landelijke Gilde, KVLV en Neos zes verenigingen de handen in elkaar om op zaterdag 22 december een namiddag- en avondvullend programma samen te stellen met drie evenementen. Als goed doel werd dit jaar gekozen voor vzw De Lovie uit Poperinge, een organisatie die ondersteuning biedt aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap.

Optreden

De spits wordt om 15 uur afgebeten in de kerk van Pittem met een optreden van Il Sogno, in een organisatie van Neos. Il Sogno betekent de droom en is de muziekgroep van vzw De Lovie, die bestaat uit acht muzikanten, drie zangeressen en vijf instrumentisten. De groep zal de aanwezigen laten genieten van een gevarieerd programma van hits, folksongs en eigen composities. Kaarten voor het optreden kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de deur. In die prijs zit een consumptie op de kerstmarkt inbegrepen.

“De tocht loopt onder andere door de oude jongensschool in de Eikeldreef, het magazijn van de firma Homarium, de basisschool, het gemeentelijk depot, de brandweer, de kerk en het gemeentehuis”

Kerstmarkt

Voor en na het optreden zullen ook potjes confituur en kaarsen, gemaakt door de mensen van De Lovie, te koop zijn. Om 17 uur start dan in en rond zaal De Magneet de kerstmarkt in een organisatie van KVLV en de Landelijke Gilde. Zij zullen zorgen voor een gezellige sfeer met tal van kraampjes, waar de dorstige kelen en de hongerige magen gevuld kunnen worden. Uiteraard zullen de mensen van De Lovie ook daar aanwezig zijn om hun huisgemaakte producten te verkopen. De toegang tot de kerstmarkt is gratis.

Night Run and Walk

Om 17.30 uur start aan De Magneet de Night Run and Walk, een organisatie van Gezinsbond, sportraad en Forza8740. Dat is een sfeervolle wandel- of looptocht van om en bij de 3 km doorheen het centrum van Pittem, maar ook letterlijk door heel wat gebouwen. Zo gaat de tocht onder andere door de oude jongensschool in de Eikeldreef, het magazijn van de firma Homarium, de basisschool, het gemeentelijk depot, de brandweer, de kerk en het gemeentehuis. Onderweg is ook animatie voorzien met onder andere een dj en band. Enkele straten zullen ook op originele wijze verlicht worden. Deelnemen kost 10 euro voor volwassen en 5 euro voor kinderen onder de 12 jaar. Inschrijven kan via www.pitttemforlife.be.

Aankoop van digitaal materiaal

“Onze organisatie is in de jaren 60 gestart in het kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar is op vandaag gespreid over 28 vestigingen, waar wij om en bij de 700 mensen begeleiden”, schetst directeur Patrick Deferme van De Lovie. “Wij ontfermen ons over jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in alle facetten van het leven: onderwijs, dagelijks leven, werkomstandigheden of woonondersteuning. Die zorg gaat van het eenmaal per week langskomen tot begeleiding 24 op 24 uur. Het doel van de begeleiding is veelal om de mensen op een zo goed mogelijke manier te laten meedraaien in de maatschappij. Het ingezamelde geld van de Pittemse actie zal gebruikt worden voor de aankoop van digitaal materiaal, waaronder visualisatieborden, die er zullen voor zorgen dat onze mensen een grotere zelfstandigheid zullen krijgen.”

Info: www.pittemforlife.be

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.