Pippa Demeulenaere en Blue Cats Ieper ontvangen Sint-Katelijne-Waver Two

Pippa Demeulenaere van de Blue Cats. (foto EF) © EF
Redactie KW

In eerste landelijke van het damesbasket komt de B-ploeg van eersteklasser Sint-Katelijne-Waver dit weekend naar Ieper afgezakt om tegen de Blue Cats te spelen, dat na een nederlaag negende staat.

Tegen Wytewa Roeselare ging Blue Cats Ieper One met 77-72 onderuit. Een heel valse noot om het nieuwe jaar mee te beginnen, zeker tegen een ploeg uit de kelder van het klassement. “Het was de hele tijd een zeer spannende wedstrijd”, verklaart Pippa Demeulenaere. “Helaas slaagden we er niet in om voldoende defensieve druk te zetten. We maakten in het laatste quarter te veel fouten en dat heeft ons uiteindelijk ook de das omgedaan.”

Enkele blessures

In het klassement van eerste landelijke zakt Ieper door de nederlaag van afgelopen weekend opnieuw wat verder weg. “Door wat steken te laten vallen, zakten we wat weg in de rangschikking. Op dit moment hebben we de negende plaats in handen. Ik kijk dan ook niet echt positief op de heenronde terug. Ik hoop dat we ons kunnen herpakken en een goede tweede ronde weten neer te zetten. Momenteel zitten we met enkele geblesseerde speelsters en dat komt de rotatiemogelijkheden en het niveau natuurlijk niet ten goede. Hopelijk zijn de afwezigen allemaal snel hersteld, zodat we weer voltallig de tweede ronde kunnen afwerken.”

Niet onderschatten

Zondagmiddag komt Sint-Katelijne-Waver Two naar de Ieperse sporthal afgezakt. “In de heenronde wisten we hen te kloppen”, besluit Demeulenaere. “Maar we mogen niet denken dat het zondag allemaal vanzelf zal gaan. We mogen ze niet onderschatten, anders loop je hoe dan ook tegen de lamp. SKW is een zeer jonge ploeg die enorm snel basketbal probeert te brengen. We zullen moeten klaar zijn van bij de opworp, anders zou het wel eens verkeerd kunnen lopen.” (BV)

Zondag 12 januari om 17 uur: Blue Cats Ieper One – Basket Hema Sint-Katelijne-Waver Two.

Voor meer relevante informatie, zie ook Appartement te huur in Waver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier