Pingpongclub stelt eerste single ooit voor

© TVG
© TVG
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De Gents-Kortrijkse indierockband Pingpongclub stelt in het najaar hun nieuwe werk voor in de concertzaal van De Kreun. Ondertussen laten ze al genieten van de zwepende deunen van hen verse single Move On die net op de markt kwam.

Hoewel het jaar 2020 in mineur werd afgesloten met een nieuwe lockdown, werkte de band Pingpongclub toch gretig verder aan de opnames van hen eerste single ‘Move On’. Het is een nummer over twijfels en hartzeer na een stukgelopen relatie. Pingpongclub eindigde eerder al als finalist Sound Track (2019), Selectie Humo’s Rock Rally (2020) en als Artist in Residence x Lotto Wild Talent (2020).

Snedige gitaar

“We zijn ongelooflijk blij om eindelijk nieuwe muziek te kunnen delen, na een jaar van opnemen, sleutelen en opnieuw opnemen”, verduidelijkt gitarist Jonas Desmet. “In de studio hebben we alles met de volledige band live opgenomen. Dat was lastig. Bij elke fout terug van voor af aan beginnen. En geloof mij: er waren veel fouten! Voor de opnames werkten we samen met producer Robin Aerts, gekend van de West-Vlaamse groep Het Zesde Metaal.

De bandleden besloten de overdrive-knop een stuk naar rechts te draaien. Die attitude wilden ze laten weerklinken op de single. Het eerste nummer ‘Move On’ sluit dan ook af met een outro die uitbreekt in snedige gitaarriffs. “Achteraf gezien was dit wel de beste aanpak. Je voelt de energie en het zweet uit de opnamestudio. Het nummer is trouwens perfect om op rond te cruisen met de auto. Zonnebril verplicht natuurlijk!” lacht Jonas Desmet.

Twaalf nummers

In april kruipen de bandleden nog eens in de studio om zes nieuwe nummers op te nemen. De band maakt van de diverse lockdowns gebruik om te schrijven en te werken aan nieuw materiaal. “Met de komende opnames brengt dat ons totaal naar 12 tracks. Daarmee zien we wel wat we doen. Beter te veel, dan te weinig, zegt mijn moeder altijd”, besluist de gitarist. Luister hier naar de muziek van Pingpongclub

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.