Pieterjan Delbaere is de nieuwe voorzitter van de sportraad in Meulebeke

Pieterjan Delbaere: "Ik wil ieders sportwensen optimaliseren." © Luc
Redactie KW

Tijdens de algemene vergadering van de Meulebeekse sportraad werden niet alleen enkele wijzigingen aangebracht binnen de secties die deel uitmaken van de sportraad, maar werd ook Pieterjan Delbaere verkozen tot nieuwe voorzitter van de raad, in opvolging van Geert Lambrecht.

Voor de 32-jarige Pieterjan Delbaere kwam zijn aanstelling tot voorzitter van de sportraad enigszins als een verrassing. Hij is al jaren actief zowel binnen de werking van de sportraad als die van voetbalclub KFC Meulebeke. Naast zijn dagtaak als hoofdboekhouder bij Zoutman in Roeselare is hij bijna dagelijks te vinden in of rond de infrastructuur van KFCM op het domein Ter Borcht.

Van 7 naar 5 secties

“De sportraad is een van de vele adviesorganen die onze gemeente rijk”, weet Pieterjan Delbaere. “Naast de cultuur-, jeugd-, milieu-, senioren-, en gezinsraad fungeert de sportraad als een volwaardig adviesorgaan met een eigen bestuur. Het bestuur wordt om de zes jaar verkozen, net zoals de gemeenteraad. Dit jaar hebben we een herschikking doorgevoerd binnen onze sportraad. Vroeger waren er zeven secties vertegenwoordigd, waarbij elke sectie een aantal sporttakken groepeerde. Omdat enkele leden geen deel meer wensten uit te maken van de algemene vergadering – liefhebbersvoetbal De Snooker, wielertoeristenclub de Meulebeekse Trappers en wandelclub Izemberevrienden – werd er besloten om nog met vijf secties voort te werken.”

Mijn aanstelling tot sportraadvoorzitter betekent niet dat ik zal inbinden bij KFC Meulebeke

Iedere sectie wordt in de raad van bestuur van de sportraad vertegenwoordigd door twee afgevaardigden. “Dat betekent dat we van 14 leden geëvolueerd zijn naar tien leden. Uit die tien leden wordt dan een voorzitter gekozen en voor de volgende legislatuur werd ik aangeduid als voorzitter van de sportraad. Naast het optimaliseren van eenieders sportwensen organiseren we ook onze jaarlijkse wandeling, de veldloop (straks op 3 maart), het kampioenschap van Meulebeke vinkenzetten, de hulde aan de sportkampioenen… De vergaderingen van de raad van bestuur worden eveneens bijgewoond door de schepen van Sport Rita De Costere en de sportfunctionaris Lore Beernaerts.”

Met de paplepel

“Wereldvreemd is de sportraad voor mij allerminst, aangezien ik al als afgevaardigde van sectie 4, in het bijzonder voor KFCM, zetelde in de sportraad”, zegt Pieterjan Delbaere nog. “Mijn aanstelling tot voorzitter betekent niet dat ik zal inbinden bij KFC Meulebeke. Ik ben al tien jaar afgevaardigde van het eerste elftal en twaalf jaar van de beloften. Ik ben op alle trainingen en wedstrijden aanwezig en wat er daarnaast nog aan doe-activiteiten komt bij kijken, is werkelijk te veel om op te noemen. Ik kan alleen zeggen dat het schoonmaken van de gangen en de kleedruimtes, het organiseren van de kaartingen, het zorgen voor nieuwe kledij slechts enkele taken zijn die je in die functie erft. Maar ja, dat heb ik met de paplepel meegekregen, mijn pa is ook nog enorm actief in het bestuur van het jeugdvoetbal. Als kersverse voorzitter van de sportraad zal ik me zoveel mogelijk proberen te manifesteren bij alle activiteiten die door de aangesloten clubs georganiseerd worden.”

(Luc Bouckhuyt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier