Pieterjan De Decker uit Blankenberge wordt 21 in 21.

(gf)
(gf)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Pieterjan De Decker werd geboren op 17 januari 2000. Een kleine tien jaar geleden verhuisde hij van Wenduine naar Blankenberge. “Papa is bouwkundig ingenieur, mama werkt als leerkracht in de middelbare school. Ik heb een jongere zus die in haar eerste jaar universiteit zit en een jongere broer in het vierde middelbaar. Ikzelf zal binnenkort mijn bachelordiploma ontvangen in de industriële wetenschappen bouwkunde, waarna ik nog een masterjaar wil volgen om mijn opleiding te vervolledigen”, vertelt Pieterjan.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Door de pandemie zit ik nu meestal thuis en niet op kot, aangezien praktisch alle lessen online gegeven worden. Mijn weekdagen bestaan momenteel dus vooral uit thuiswerken aan de computer. In mijn vrije tijd sport ik en speel ik piano, om me dan ’s avonds laat in de zetel te smijten voor de tv.”

En wat in het weekend?

“De zaterdagochtend begint mijn dag al jaren met pianoles. In principe ben ik al afgestudeerd, maar ik wil het blijven onderhouden. Verder spreek ik in het weekend vaak af met vrienden om bijvoorbeeld samen te gaan lopen.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Door de lockdowns ben ik meer beginnen sporten. Mijn vrienden en ik gaan nu bijvoorbeeld ook, zoals zovelen, wekelijks padel spelen. Leuk en erg laagdrempelig!”

Ben je een Netflixer/bingewatcher?

“Ik kijk ’s avonds meestal wel tv, maar daar stopt het ook. Dark , een Duitse scifi-serie, vond ik heel goed. En verder heb ik ook genoten van de horrorreeks The Haunting Of Hill House .”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Volgens mij zou ik dat wel kunnen. Ik ben zelf niet echt zoveel bezig met sociale media.”

Vind je je ouders ouderwets?

“Neen, zeker niet. Enkel onze muzieksmaken komen niet overeen. Voor de rest vind ik dat ze heel goed mee zijn met hun tijd.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Ik zou graag eens een tijdje in een ander land leven om zo misschien de taal ook te leren. Oosterse landen zoals Japan en Korea spreken mij echt wel aan.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Hopelijk ben ik dan al aan het werken. Het zou goed kunnen dat ik nog iets anders ga bijstuderen, maar ik ben niet zeker. Het kan dus alle richtingen uit.” (WK)