Pieter Ver Eecke organiseert 28 jaar fuiven in Brugge

Wie van fuiven en muziek uit de jaren ’80 houdt, kan zich op zaterdag 25 januari vanaf 20 uur tot in de vroege uurtjes uitleven tijdens de ‘We love the 80’s-Party’ in Cultuurzaal Daverlo, gelegen aan Dries 2. Pieter Ver Eecke, uitbater van café The Crash, is niet enkel organisator, hij bedient ook de dj-decks.

Pieter Ver Eecke organiseert op 25 januari weer een grote fuif. © Davy Coghe

Op zaterdag 12 september 1992 organiseerde Pieter Ver Eecke (47) zijn eerste fuif. ‘Rock over Brugge’ in de vroegere zaal Strijdershuis was boenk erop. Het jaar daarop was die zaal al te klein en in 1994 week Ver Eecke uit naar verschillende zalen.

Ruim een kwarteeuw later zit het organiseren hem nog steeds in het bloed. “Er worden vandaag minder fuiven georganiseerd dan vroeger, toch zeker voor mensen boven de 30 jaar en je moet ook veel meer moeite doen om volk te lokken”, merkt Pieter Ver Eecke op. “Uitgaanders willen iets extra en dit probeer ik hen te geven met unieke concepten.”

In 2012 lanceerde hij een Brugse variant van het ‘We love the 80’s’-concept in Entrenous. Ook die fuifstek bleek snel te klein. Daarop week hij uit naar de nagelnieuwe Cultuurzaal Daverlo, waar hij sinds vijf jaar ook nineties-party’s op touw zet. Vorig jaar voegde hij daar nog een nillies-fuif aan toe. Hierdoor komt hij aan drie grote party’s per jaar.

Eigen café The Crash

“Het helpt dat ik met The Crash (Langestraat 78) een eigen café heb dat in mei trouwens 24 jaar zal bestaan. Dat blijft het meest waardevolle promotiekanaal”, vertelt Pieter die toegeeft dat het vandaag ook als caféuitbater moeilijker is om klanten te ronselen. “Mensen gaan vandaag veel minder op café dan vroeger. Daar zijn tal van redenen voor. Ik blijf nog drie avonden per week open. Het inkomensverlies probeer ik op een leuke manier te compenseren met mijn fuiven.” (SVV)


Tickets voor de ‘We love the 80’s’-party kosten 8 euro in voorverkoop en zijn te verkrijgen in de cafetaria van Daverlo, l’Estaminet, Joey’s café, ‘t Risico, De Kelk, The Vintage, The Crash, ‘t Hof Van Beroep en Twee Meisjes en via pieter.ver.eecke@telenet.be. Aan de deur betaal je 10 euro. Op zaterdag 6 juni plant Pieter een ‘We love the 90’s’-party in Cultuurzaal Daverlo.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.