Pieter start vishandel middenin nieuwe lockdown

"Mijn toonbank is mijn visitekaartje", stelt Pieter Dhaese. (foto SR)
Redactie KW

Langs de Gistelsesteenweg in Sint-Andries, vlak aan de Sint-Baafskerk, is de 28-jarige Pieter Dhaese gestart met zijn eigen vishandel Pieterman. En dat doet hij middenin de nieuwe lockdown. “Ik ben bijzonder gelukkig met de start.”

Pieter Dhaese groeide op in Varsenare en liep school in Sint-Andries. Hij had steeds liefde voor voeding. Hij startte bij Carrefour in Sint-Andries waar hij verantwoordelijk was voor de visafdeling, runde vijf jaar samen met zijn vennoot een vishandel in Koksijde en besloot nu zelf te starten. Hij vond een geschikt pand in Sint-Andries. Middenin de lockdown start hij met heel veel moed. “Ik ben bijzonder gelukkig met de start. Veel mensen zijn al langs gekomen. Velen waren op zoek naar een goeie vishandel, want er zijn er al veel weg.”

Gerookte haring

“Ik wil mij inzetten op dagverse vis, bereide gerechten met telkens een andere dagschotel, maar ook een aanbod van kreeft, mosselen, oesters en heel wat viswaren. Ik kijk om mijn assortiment bij te werken. Zo kreeg ik meteen heel wat vraag naar gerookte haring die nu ook al in de toonbank ligt. Ik maak dagelijks werk van mijn toonbank. Dat is mijn visitekaartje. Voor de naam van de zaak heb ik niet lang moeten nadenken gezien ik zelf Pieter heet en de Pieterman een lekkere Noordzeevis is”, vertelt zaakvoerder Pieter Dhaese. (SR)

De vishandel is dagelijks open behalve op zondag en maandag. Verdere info op www.vishandelpieterman.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten