Pieter Gilliaert uit Oudenburg verhuurt Lego-bouwdozen

De Taj Mahal en de Millennium Falcon uit Star Wars zijn twee van de grootste bouwdozen van Lego die Pieter Gilliaert in zijn collectie heeft en die je bij zijn webbedrijfje ClickmyBrick kan huren. © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zelf als kind grote Legofan en door zijn kinderen opnieuw het virus te pakken gekregen, wil Pieter Gilliaert via zijn webbedrijfje ClickmyBrick andere fans de mogelijkheid bieden om de grote modellen te bouwen. “Ik verhuur de dozen voor één tot vier weken, zodat wie dat wil op een goedkope manier toch met Lego kan bezig zijn”, legt Pieter uit.

Door zijn kinderen Laura en Wout bezig te zien met de steentjes van Lego, kreeg Pieter Gilliaert de goesting om te bouwen weer te pakken. “Als kind was ik er uren zoet mee, tot de opkomst van de videospelletjes. De dozen belandden toen in de kast. Toen mijn kinderen fan werden van Lego, begon het bij mij ook weer te kriebelen.”

“In de winkel en via het web ontdekte ik dat er zoveel nieuwe bouwdozen op de markt gekomen zijn en mijn belangstelling was gewekt. Maar ook merkte ik dat die grote pakketten duur in aankoop zijn. Een voorbeeld: de Millennium Falcon kost 850 euro”, zegt Pieter.

Lego weer hype

Pieter Gilliaert (32) is beroepshalve projectleider infrastructuurwerken bij de firma Verhelst. Hij is getrouwd met Stefanie Jonckheere en papa van Laura en Wout. “Bij het zoeken van een naam voor mijn bedrijfje kwam Stefanie op het idee om zeker brick, de gebruikelijke naam voor een Legosteentje, te gebruiken. En op een dag kwam ClickmyBrick aan de ontbijttafel tot stand”, vertelt Pieter.

Hoe hij op het idee kwam om Lego te gaan verhuren? “Wel, door corona is Lego weer een hype geworden. In de huiskring werden spelletjes opnieuw boven gehaald, puzzels gemaakt en ook de Legodozen kwamen uit de kast. Het werd een manier om samen met het gezin iets anders te doen dan tv kijken of op de tablet bezig zijn.”

“Ik hoop dan ook om met dit concept veel mensen aan te moedigen om weer met de Legoblokjes te gaan spelen. De drempel om zelf te investeren is nogal groot, want eens het model gemaakt, staat het maar stof te vergaren”, vindt Pieter Gilliaert. “Daarom mijn idee om dozen te verhuren aan een democratische prijs. In Nederland is het verhuren van Lego al bekend, maar bij ons nog niet echt. Misschien heb ik wel een gat in de markt gevonden.”

Uitgebreid aanbod

Intussen heeft hij al een uitgebreid aanbod met wat hij zelf nog in de kast staan had en enkele nieuwe aankopen. Pieters jongste aanwinst is Colosseum, een pakket dat uit 9.036 stukken bestaat en bij aankoop 500 euro kost.”

“Ik verhuur de dozen per week voor 8 tot 30 euro naargelang de grootte. Verlengen kan tot vier weken, maar indien dan nog niet afgewerkt, is nog wat langer altijd mogelijk”, legt Pieter het principe uit. “Een volledig pakket wordt afgeleverd in een grote plastieken doos met daarin alle steentjes per soort en kleur in een zakje. De uitleg is te vinden via een qr-code, maar is indien gewenst ook mogelijk op papier.”

“Ik kreeg al veel toffe reacties en hoop dat veel volwassenen en kinderen – want ik heb ook kleinere bouwdozen – de weg naar Lego vinden of opnieuw vinden. Het is een toffe bezigheid”, besluit Pieter Gilliaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.