Pieter Denoulet veilt kunstwerk: “Ik wil de Drie Wijzen er na inbraak bovenop helpen”

Kunstenaar Pieter Denoulet veilt zijn kunstwerk voor het goede doel. (foto BRU) © BRU
Redactie KW

Kunstenaar Pieter Denoulet (38) wil op zijn eigen manier zijn steentje bijdragen aan De Warmste Week. Sinds donderdag 28 november kunnen geïnteresseerden via zijn Facebookpagina een bod uitbrengen op een kunstwerk dat hij speciaal creëerde voor De Warmste Week. Op welk een bedrag het kunstwerk uiteindelijk zal stranden, weten we op zaterdag 21 december.

Door Nico Speleers

Pieter Denoulet is naast Special Olympics atleet en vrijwilliger bij de Wereldwinkel ook al ruim 15 jaar kunstenaar. Daarnaast is hij tijdens de week tewerkgesteld bij vzw WAAK, een beschutte werkplaats. Voor Pieter, die alles ziet zitten en geen remmingen heeft om aan iets te beginnen, is het maken van kunst een uitlaatklep, iets waarin hij zich volledig kan uitleven.

In het kader van De Warmste Week creëerde hij daarom een beeld in keramiek dat geveild zal worden.

“De opbrengst die wordt gerealiseerd met deze veiling, wil ik volledig schenken aan de Drie Wijzen en de Wereldwinkel”, legt Pieter uit. “Enkele weken terug werd de Wereldwinkel het slachtoffer van een diefstal. Tot op heden werd de buit nog niet teruggevonden. Met de opbrengst van deze veilig hoop ik alvast de kas van de Wereldwinkel terug wat te kunnen spijzen”, legt de bezige bij uit.

bieden op de kerstmarkt

Ondertussen brachten al verschillende mensen een bod uit op het kunstwerk van Pieter. Ook op de kerstmarkt, die georganiseerd wordt op vrijdagnamiddag 20 december tussen 16 en 21 uur in de Branding, zal een bod op het kunstwerk kunnen uitgebracht worden. “Ik hoop alvast dat mijn kunstwerk in keramiek een aardig bedrag mag gaan opleveren”, gaat Pieter verder. Hij ontdekte zijn kunsttalent tijdens zijn schooltijd. “Ik heb elke week op donderdagavond een afspraak in het keramiekatelier in de gemeentelijke Centrumschool. Mijn kunstwerken symboliseren steeds drie eigenschappen: denken, babbelen en lachen. Iets wat ik ook in mezelf terugvind.”

plastische kunst

De boetseermicrobe kreeg Pieter te pakken in Tordaele, een instelling in Torhout. Onder de deskundige begeleiding van leraar Jos Cafmeyer kreeg Pieter er samen met andere jongeren lessen plastische kunst. De kleibeelden die Peter vervaardigt, zijn stuk voor stuk uniek. Er komt namelijk geen foto of tekening aan te pas. Hij laat zijn creativiteit de vrije loop en creëert de beelden gewoon vanuit zijn fantasie. Wie een bod wenst uit te brengen op het kunstwerk dat Pieter maakte, kan dit nog doen tot en met 21 december om 14 uur op zijn Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier