Pieter Dejager is eerste paardensportcoördinator in Waregem

De Raad van Bestuur van het Waregemse Sportbeheer stelde Pieter Dejager aan als eerste Waregemse paardensportcoördinator. Hij moet zorgen voor een algemeen overzicht over alle hippische evenementen heen en een betere coördinatie, communicatie en logistiek tussen alle betrokken partijen. “Zo kan Waregem zijn profilering als paardenstad nog meer in de verf zetten”, klinkt het.

© gf

Op de hippodroom en in het Sport.Vlaanderen-centrum zijn er veel hippische evenementen van verschillende organisatoren. “Het is voor het stadsbestuur niet altijd evident om een overzicht te houden. De paardensportcoördinator moet het stadsbestuur hierin ondersteunen. Dat kan onder andere door het optimaliseren van de communicatie tussen de evenementen onderling, de stad en de instanties aan wie ze bepaalde toestemmingen moeten vragen”, klinkt het bij stad Waregem.

In eerste instantie zal Pieter Dejager de bestaande situatie analyseren en een toekomstvisie voorstellen.

De paardensportcoördinator is voorlopig aangesteld voor zes maanden, telkens één dag per week. Er is een maandelijks overleg voorzien met schepen van sport en de diensthoofden sport en publieke relaties.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.