Pieter ‘De Mol’ vervaardigt samen met Brugse leerlingen mondmaskers

Voormalig priester Pieter Delanoy, bekend in Vlaanderen sinds hij De Mol was in de populaire tv-serie, laat samen met zijn leerlingen van het Brugse Sint-Lodewijkscollege gepersonaliseerde mondmaskers vervaardigen. Ze zijn ietwat aan de dure kant, maar de opbrengst gaat naar een goed doel: de aankoop van leerlingenmateriaal voor tijdens de speeltijd…


‘De Mol’ Pieter Delanoy is geen priester meer, maar hij is nog altijd leraar aan het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Samen met de leerlingen van het praesidium kwam hij op het idee om mondmaskers te laten maken met het logo van zijn school. Kwestie van het veilig te houden.

Fondsenwervingen

Pieter 'De Mol' vervaardigt samen met Brugse leerlingen mondmaskers
© Davy Coghe

“Het praesidium organiseert heel wat activiteiten tijdens de schooluren om het schoolleven des te leuker te maken. Maar koken kost geld”, stelt Pieter Delanoy. “Daarom besloten de leerlingen om dit jaar hun traditionele fondsenwervingen – die in het water vallen door corona – te vervangen door een mondmaskerverkoop onder het motto ‘samen beschermen we elkaar’. Hiervoor gingen ze in zee met de Brugse firma Red Star. In samenspraak lieten ze een kwaliteitsvol donkerblauw mondmasker ontwerpen met een subtiele knipoog naar de school: #STLOD.”

Leerlingenwerking

“Tijdens de lockdown vorig jaar hield de school contact met ons via sociale media onder de noemer #STLOD. Met heel wat opdrachten, uitdagingen, nieuwsjes en lockdownactiviteiten bleven we mekaar verder horen en stak de school ons een hart onder de riem. Die sfeer willen we nu verder doortrekken met deze mondmaskeractie onder de blijvende noemer #STLOD”, verduidelijkt praesis Arnout Pottie. “Zo zamelen we ook geld in voor de leerlingenwerking. Daarmee kunnen we dan heel wat nieuw materiaal aankopen om de leerlingen tijdens de speeltijden en tussen de middag te helpen ontspannen en bezig houden.”

De mondmaskers worden op school verkocht of kunnen besteld worden via pieter.delanoy@sint-lodewijkscollege.be. 1 masker kost 10 euro, 2 maskers 20 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.