Pieter ‘De Mol’ Delanoy stopt als hulppriester in Brugge

Pieter Delanoy. © Foto Kurt
Redactie KW

Pieter Delanoy, de Brugse priester die een Bekende Vlaming werd dank zij de populaire VIER-serie De Mol, is niet langer hulppriester in de pastorale eenheid Sint-Trudo Assebroek. De Brugse bisschop heeft zijn vraag om ontslag aanvaard.

Hij blijft wel leraar aan het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries en blijft ook priester. Met andere woorden: hij gooit zijn kap niet over de haag.

Bezig met doctoraatsvoorstel

In een mail aan de parochianen geeft Pieter Dalanoy wat duiding bij zijn beslissing. Die is gepubliceerd in het parochieblad. De hoofdreden blijkt dat Pieter bezig is met studeren. Pieter, pas terug uit Zuid-Afrika, geeft aan onze krant een extra woordje uitleg over zijn beslissing om niet langer hulppriester te zijn: “Ik ben voltijds leraar aan het Sint-Lodewijkscollege én zet mij in voor de vzw Boeta die in Zuid-Afrika actief is. De voorbije tien jaar deed ik er nog wat parochiewerk bij in Assebroek.”

“Dat krijgt vlug de naam van hulppriester, maar in de praktijk ging het louter om wat hulp voor de weekendvieringen“, aldus Pieter. “Ook ben ik bezig met studeren en het indienen van een doctoraatsvoorstel. Daar kruipt veel tijd in. Daarom heb ik in overleg met het pastoraal team en het bisdom besloten om dat parochiewerk stop te zetten. Maar ik blijf actief als priester en voltijds leraar in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge.”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier