Pieter De Brabandere wordt nieuwe VOKA-regiovoorzitter Veurne

Redactie KW

Pieter De Brabandere, die samen met zijn broer Paul als vierde generatie het familiebedrijf Group De Brabandere leidt, neemt na vier jaar het voorzitterschap van VOKA regio Veurne over van Maya Strobbe uit Nieuwpoort.

Met drie productievestigingen in Veurne en een vierde vestiging in de haven van Duinkerke is het bedrijf sterk verankerd in de regio. “Ik ben bijzonder verheugd met deze aanstelling als nieuwe regiovoorzitter van Veurne”, zegt de kersverse voorzitter. Zijn ambitie: “De samenwerkingsbanden tussen Veurne en het Noord-Franse Duinkerke verder versterken. Een tweede belangrijke focus ligt op mobiliteit en meer bepaald het aanpakken van de verbinding Ieper-Veurne. Ik zie de regio als koploper binnen de bouwsector, met verankering in de regio, onder meer via de verdere uitbouw van Acasus, het kenniscentrum in Veurne voor duurzaam wonen, bouwen en renoveren. En een opleiding bouw in het VTI Veurne zou ook mooi zijn!”

Pieter De Brabandere is benoemd voor drie jaar. “Vanuit Voka West-Vlaanderen wensen we Maya Strobbe van harte te bedanken voor haar inzet en enthousiasme voor de afgelopen vier jaar en wensen we Pieter De Brabandere heel veel succes” aldus Bert Mons, algemeen directeur Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. (MvdP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier