Pieter Cappon is de Wevelgemse Homo Universalis

De eerste Wevelgemse Homo Universalis Pieter Cappon wordt omringd door zijn collega's. (foto SLW)
Redactie KW

Geïnspireerd door het spel in ‘Iedereen Beroemd (Eén) ging het Wevelgemse gemeentebestuur op zoek naar hun eigen Homo Universalis. Ze selecteerde 12 kandidaten uit de verschillende gemeentediensten. Uiteindelijk haalde Pieter Cappon van de gemeentelijke basisschool het van Robbe Deflo en Bert Debonne.

Vorig jaar werd een opgemerkt filmpje gemaakt waarbij het camerateam alle diensten van het Wevelgemse gemeentebestuur bezocht. Van het depot in Gullegem tot het kasteel en wzc Elkerlyc. Alle beelden werden aaneen gevlochten tot een mooi geheel en ondersteund door een leuk muziekje. Het filmpje werd vertoond tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie; het was ook het eerste jaar dat het OCMW en de gemeentediensten samensmolten. De boodschap was duidelijk: niettegenstaande de personeelsleden totaal verschillend werk verrichten, behoren ze tot hetzelfde team namelijk dat van het gemeentepersoneel.

Dit jaar gooide het bestuur het over een andere boeg. Uit de verschillende diensten werd een medewerker uitgenodigd om mee te dingen naar de titel van Wevelgemse Homo Universalis.

Eigen kandidaten

Sanne Loncke (kasteel), Robbe Deflo (gemeenteloket), David Vandekerckhove (cultuur en bibliotheek), Jelle Touquet (sporthallen en zwembad), Toon Deprez (porseleinhallen), Miet Esprit (sociaal huis), Anne-Marie Heytens (wzc Elkerlyc), Inouska Vanhoutteghem (wzc Gulle Heem), Bert Debonne (depot Gullegem), Kevin Clarisse (depot Moorsele), Bram Gryspeert (depot Wevelgem) en Pieter Cappon (gemeentelijke basisschool) werden door hun diensten uitgekozen om de Homo Univeralis-handschoen op te nemen.

De proeven waren heel divers: met de lucht uit een ballon andere voorwerpen vooruit blazen, zo snel mogelijk alle papiertjes uit een Kleenexdoos verwijderen of het jongleren met ballonnen. Pieter Cappon haalde het uiteindelijk voor Robbe Deflo en Bert Debonne

Het spelletje versterkte de band tussen de diensten en zorgde ervoor dat ze elkaar wat beter leerden kennen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd een filmpje van de strijdende deelnemers vertoond en werd de winnaar in de bloemen gezet. De leerkrachten van de basisschool waren heel trots op hun collega lichamelijke opvoeding die weliswaar niet een jaar gratis op reis mag gaan, maar wel een mooie beker kreeg en eeuwige Wevelgemse roem. (SLW)