Piet Huysentruyt verkoopt cupcakes bij AZ Groeninge

Er werden 500 cupcakes gemaakt. © LOO
Redactie KW

Woensdagnamiddag hielp Piet Huysentruyt cupcakes verkopen met artsen, verpleegkundigen en medewerkers van AZ Groeninge. De opbrengst gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek rond alzheimer.

De Stichting Alzheimer Onderzoek organiseert voor de derde keer de Belgische Alzheimer cupcakemaand. Tijdens de maand september wordt via de verkoop van cupcakes geld ingezameld voor de Stichting Alzheimer Onderzoek. Artsen, verpleegkundigen en medewerkers van AZ Groeninge staken samen de handen uit de mouwen en bakten eigenhandig een lading cupcakes. “Er zijn er 500 gemaakt. We hebben drie soorten: vanille, chocolade en appel”, weet medewerker Wannes.

Piet Huysentruyt, die peter is van de nationale actie, kwam de groep een hart onder de riem steken. “Ik help met plezier meeverkopen. De cakes zijn zeer mooi van vorm en lekker”, lacht hij.

“Ernstig nu, het is belangrijk dat er geld kan ingezameld worden voor dit onderzoek naar alzheimer. Deze onderzoeken geven hoop aan de mensen die alzheimer hebben.”

In een mum van tijd waren de cupcakes de deur uit. “Volgend jaar maken we er meer dan 1.000”, lacht Wannes.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier