Piet Duthoit exposeert samen met drie collega’s in Izegem

Kunstenaar Piet Duthoit in zijn omvangrijke kunstige tuin. (foto Frank)
Redactie KW

In beeldhouwatelier Het Kapsalon aan de Ardooisestraat 124 loopt een internationale expo. Beeldhouwer Piet Duthoit exposeert samen met drie collega’s.

Op een terrein van 15.000 vierkante meter zal op 27 en 28 april, 1, 4, 5, 11 en 12 mei heel wat moois te zien zijn. Zo’n expo vergt een voorbereiding van zowat 12 maanden.

“Kunstenares Veerle De Vos werkt met keramiek, brons en polyester. Zij gebruikt veel kleur in haar beelden. Nederlander Bert Frijns leerde ik dan weer kennen in een expo in zijn thuisland en hij is een glaskunstenaar. Met speciale doorzichtige glazen recipiënten gevuld met water creëert Bert een mooie sfeer in het thema ‘less is more’.”

Argentijn Fernando Suarez ontmoette Piet in zijn galerie in Spanje. “Het klikte meteen en hij haalt zijn inspiratie uit het Andalusische Spanje van paarden en stierenvechters. Ikzelf maak beeldhouwwerk in marmer en werk met meer dan 50 soorten afkomstig uit de hele wereld, in alle kleuren en tekeningen.”

Gulden Sporenprijs

“Mijn eerste internationale expo met de Frans-Zwitserse kunstenares Barbara Hunziker liep van 1 tot 5 juni 2017. Met de naam Het Kapsalon kreeg ik de Gulden Sporenprijs van de stad Izegem. Nu kreeg ik ook de medewerking van de stad en komt cultuurschepen Kurt Himpe de expo officieel openen. Van Piet komt de zegswijze: een beeldhouwer hoeft niets te doen, zijn kunstwerk komt kant en klaar uit de steengroeve, al wat hij nog moet is de verpakking ervan afkappen. De bezoekers kunnen dit en de twee volgende weekends langs een uitgestippeld wandelpad de hele schat aan kunstige voorwerpen bewonderen. Zij zijn welkom van 14 tot 19 uur. (LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier