Piepjonge skaterboy Jules Dupont (4) is een talent

Geen angst bij Jules als hij van de ramp afdaalt. © foto BC

Jules Dupont is nog maar vier jaar, toch staat hij al meer dan zijn mannetje op zijn skateboard. Zonder schrik en met veel durf, geeft Jules zich twee keer per week als jongste lid van de Push Skateboard Academy in Oostende. “Zijn instructeurs zeggen dat hij het het voor zijn jonge leeftijd uitzonderlijk goed doet.”

Skaterboy Jules woont met zijn papa Frederik Dupont en mama Deborah Verschaeve langs de Tramstraat in Aartrijke. Op een steenworp van basisschool De Fonkel, waar hij in de tweede kleuterklas zit van juf Nancy. Maar op dinsdag en donderdag is het al snel na school richting Oostende geblazen, want om 17 uur begint Jules er te skaten. Op dinsdag krijgt hij twee uur les, op donderdag is er twee uur vrij skaten. En vier jaar of niet, Jules geeft twee uren lang het beste van zichzelf.

De Weekbode Torhouthttps://www.facebook.com/deweekbode.torhout/https://www.facebook.comFacebook1280

Jules Dupont is nog maar vier jaar, toch staat hij al meer dan zijn mannetje op zijn skateboard. Zonder schrik en met veel durf, geeft Jules zich twee keer per week als jongste lid van de Push Skateboard Academy in Oostende. Lees er hier alles over: https://kw.be/nieuws/samenleving/piepjonge-skaterboy-jules-dupont-4-is-een-talent/article-normal-411235.html

Geplaatst door De Weekbode Torhout op Vrijdag 10 januari 2020

video1.0https://www.facebook.com/deweekbode.torhout/videos/1007057902984641/500

“Jules skate sinds de paasvakantie van 2019 bij de Push Skateboard Academy in Oostende”, beginnen zijn ouders. “Of hij de skatemicrobe van ons te pakken heeft? Helemaal niet zelfs! Toen Jules anderhalf jaar was, hebben we hem een loopfietsje gegeven. Hij was daar heel snel mee weg. We trokken met Jules en zijn loopfietsje naar speelpleintjes en skateparkjes, zoals bij de tennis in Oostkamp. Hij fietste dan wat met zijn loopfietsje over de rampjes en toen hij 2,5 jaar was fietste hij al zonder wieltjes. In die skateparken zag hij kinderen met een skateboard en zo is het eigenlijk gekomen dat hij daar interesse in kreeg.”

Jules Dupont (4) met zijn skateboard. (gf)
Jules Dupont (4) met zijn skateboard. (gf)

En nu is Jules dus het jongste lid van de Push Skateboard Academy. “Sinds hij er les volgt, heeft hij al een enorme evolutie doorgemaakt. De instructeurs zeggen ons dat Jules het voor zijn jonge leeftijd uitzonderlijk goed doet. Maar zijn plezier primeert voor ons. Wij zullen hem zeker niet forceren. We zien wel dat hij het goed doet en dat hij veel durf heeft. Hij heeft geen schrik. Jules zou alles proberen en als hij valt, staat hij gewoon weer recht en doet hij weer voort. Dat hij het zo goed doet, is volgens ons de combinatie van durf en aanleg. Het is voor ons vooral heel leuk om te zien dat hij het zo graag doet. In het weekend gaan we ook graag met hem skaten op verplaatsing, zoals bij Trax in Roeselare of in Rampaffairz in Wevelgem. En deze zomer hebben we alle skateparken van onze Belgische kust afgeschuimd!” (lach)

Skateboard vs. BMX

Jules is trouwens niet alleen een erg getalenteerde skater voor zijn leeftijd, hij gaat ook met veel plezier BMX’en. Het BMX-seizoen komt er straks aan, dus wordt Jules’ agenda nog drukker. “Wat ik het liefst doe? Allebei, ik kan niet kiezen”, besluit Jules enthousiast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier