Picknickplaats ingehuldigd in Zuienkerkse Oudlandpolder

Op de foto ziet u van links naar rechts Tom Vermeersch (provincie West-Vlaanderen), Alain De Vlieghe (burgemeester Zuienkerke), Geert Quintens (gemeente Zuienkerke), Jacques Demeyere (schepen Zuienkerke), Franky Goethals (gemeente Zuienkerke), Nico Bogaert (VLM), Lieven Merlevede (VLM), Nicole Van den Bossche (gemeente Zuienkerke), Christine Jonckheere (gemeente Zuienkerke) en Liesbeth Hellinck (VLM). © WK
Redactie KW

Donderdagavond werd door het gemeentebestuur, provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) de picknickplaats ingehuldigd op de hoek van de Blankenbergse Dijk en de Blauwetorenstraat.

De Blankenbergse Dijk of ‘Gentele’, een van de oudste dijken in het weidse landschap van de Zuienkerkse Oudlandpolder, verbindt de kust met Stad Brugge en sluit aan op de Groene Fietsgordel. Op de hoek met de Blauwetorenstraat kunnen fietsers voortaan even verpozen op een van de picknickbankjes die het gemeentebestuur en de VLM er lieten plaatsen.

Een kunstwerk laat de historische dijk herleven in het landschap. Voorts werden op het perceel bomen aangeplant, op de plaats waar ze in vroegere tijden ook voorkwamen, en zijn de eeuwenoude grachten opnieuw uitgediept. Gelijkaardige rustzones werden reeds ingericht langs de Groene Fietsgordel, op grondgebied Brugge maar ook in Damme, Oostkamp en Zedelgem. De realisatie aan de Blankenbergse Dijk heeft een kleine 28.000 euro gekost, waar de gemeente Zuienkerke voor ongeveer dertig procent aan bijdroeg. Het overige bedrag werd door de VLM betaald met subsidies voor landinrichting. Een kleine bijdrage komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten