Picknicken langs De Mandel in Izegem

Tientallen hoofdzakelijk Emelgemnaars genieten momenteel in het zonnetje van een smakelijke picknick langs Wandel op de Mandel. Het gaat om een initiatief van het dorpscomité: Emelgem Picknickt.

© foto Frank

Wie te voet of met de fiets het pad ‘Wandel op de Mandel’ aflegde in Emelgem kon niet naast de picknickende menigte kijken die er had postgevat. Ter hoogte van de doorsteek aan de Gravenstraat vonden velen de weg richting dit groene stukje Izegem. Emelgem Picknickt startte om 11.30 uur en duurt nog de hele dag.

Het gebeuren groeide destijds vanuit een initiatief dat in de Prinsessestraat genomen werd. Het dorpscomité breidde het uit naar alle Emelgemnaren. De oproep in het dorpsblaadje miste duidelijk zijn effect niet. Vooraleer het nieuwe schooljaar aan te vatten werd nog even volop van het vakantiegevoel in eigen dorp genoten. De zon verleende de volledige medewerking.

Diverse deelnemers dingen ook mee naar het creëren van de beste perentaart. De burgemeester kwam proeven welke het lekkerste smaakte.

(MI-foto Frank)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.