Picknick Beleefbox voor werknemers van WZC Sint-Camillus

Het bestuur van WZC Sint-Camillus schenkt 130 Picknick Beleefboxen aan zijn medewerkers. We zien v.l.n.r. bestuurslid Luc Deloof, voorzitter Piet Dujardin met echtgenote Hermien Spillebeen en directeur Edwine Laridon. © SLW
Stefaan Lernout

De raad van bestuur van WZC Sint-Camillus in Wevelgem schenkt aan haar 130 medewerkers een Picknick Beleefbox. De box bevat 36 streekproducten en verschillende wandel- en fietsroutes in het Heuvelland. Met de attentie wil het bestuur zijn waardering uitspreken voor de inzet van de voorbije maanden.

“Wat het personeel de afgelopen maanden heeft gepresteerd, is werkelijk fenomenaal. Daarom wensen we al onze medewerkers te danken en eens speciaal in de bloemetjes te zetten”, zegt voorzitter Piet Dujardin.

“Er was niet alleen het vele extra werk, corona zorgt voor meer risico en meer na te leven regels, wat de werkomstandigheden nog lastiger maakt. Ze hebben met enorm veel energie het virus helpen terugdringen. Helaas is het nog niet gedaan, de tweede golf die ons nu overspoelt, maakt het psychisch extra zwaar. Voor het personeel maar ook voor hun familieleden die zich ook aan strikte regels moeten houden en vrezen voor ziekte bij hun partner of ouder.”

Psychologisch lastig

“De angst zit erin”, weet de voorzitter. “Bovendien zijn onze mensen moe, zelf na enkele weken vakantie.” Edwine Laridon, directeur van het woonzorgcentrum, beaamt. “De sfeer is anders dan bij de eerste golf. Er zijn heel veel richtlijnen, er is geen lockdown deze keer en familie mag onder heel beperkte voorwaarden op bezoek komen, maar dat alles vergt ook weer een specifieke organisatie en extra werk.

Bovendien zijn de korte bezoekmomenten waarbij partners elkaar zelfs niet mogen knuffelen psychologisch heel belastend. Voor iedereen. We krijgen steun van de overheid; zo mogen we rekenen op extra psychologische hulp, en iedere blijk van waardering is heel welgekomen. We zijn ook niet vrij van besmettingen: twee van onze medewerkers hebben positief getest, maar de situatie is onder controle”, beklemtoont directeur Laridon.

Coronaproof op stap

En dus kwam de raad van bestuur met een origineel geschenk over de brug. Voorzitter Piet Dujardin is ook lid van Rotary Menen die als alternatief voor hun family happening de Picknick Beleefbox heeft bedacht. “We willen aan toerisme in eigen streek doen, bij voorkeur door te bewegen, en dat terwijl we steekproducten promoten en consumeren”, legt Frederic Douchy van Rotary het concept uit.

“Stel je voor, je bent met familie of vrienden op stap, achterop de fiets onze box met daarin 36 verschillende producten. Van chips, kaas, rillette, paté, koekjes, koffie en wijn tot een keukenschort, een tafelnap, glazen en bestek. Het enige wat je nog moet doen, is een coronavrij plekje zoeken om dat in gezelschap te nuttigen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier