Piccolo’s uit Sint-Eloois-Winkel zetten jubileumjaar in

Redactie KW

Op zaterdag 8 november is er het traditionele Ceciliaconcert van De Winkelse Piccolo’s.

Het concert is dit jaar in samenwerking met het Instaporkest De Piccolino’s, de Drumband van de Kunstvrienden met SAMW Izegem. Deze laatste instantie zorgt met de dictieklad voor de aangepaste teksten rond WO I in Sint-Eloois-Winkel. De Winkelse Piccolo’s zetten zo hun 50ste verjaardag extra in de verf. De Winkelse Piccolo’s bestaan 50 jaar en ze willen dat uitgebreid vieren. Hun concert van 8 november is de feitelijke start van hun jubileumjaar. Op die dag willen ze ook promotie maken voor hun kalender 2015.

“Iedere maand van deze kalender brengt een foto van hoe het vroeger was, aangevuld met een gelijkaardige foto van tegenwoordig”, aldus de verantwoordelijken voor de viering van het 50-jarig bestaan. Deze kalender werd opgesteld door de jongeren van De Piccolo’s zelf en is volledig ten voordele van hun eigen werking.

Oorlog in de kijker

Het Jeugdorkest bestaat uit 30 leden en staat onder de leiding van dirigent Pieterjan Veranneman. In 1965 werd het onder impuls van onderwijzer Gabriël Gheysen opgericht. De bedoeling was om jongeren met een theoretische vorming vanuit de plaatselijke muziekschool praktische ervaring te geven in verband met samenspel en de overstap naar de grote harmonie te vergemakkelijken.

Ook de Piccolino’s staan onder hun hoede. De Drumband ziet Pieterjan Seynhaeve als hun dirigent en de samenwerking met SAMW Izegem staat onder leiding van Ann-Sofie Vanbruaene.

“Ze brengen een concert met muziek die verwijst naar de Eerste Wereldoorlog in onze streken. Het concert staat feitelijk in het teken van Oorlog en Vrede.”

Feestweekend in mei

Verder staan er op het programma nog een speciaal weekend voor de jeugd van 6 tot 8 februari, een groot feestweekend begin mei, een concertreis naar Warburg, een fuif en een slot concert op 7 november 2015.

Het concert ‘In Winkelsche velden’, een muzikale nagedachtenis aan tijden van oorlog, vindt plaats op zaterdag 8 november om 19.30 uur in De Link. Tickets aan 8 euro voor de volwassenen en 6 euro voor de jongeren tot 12 jaar.

(LDE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.