Philippe Vienne is een gelukkig man

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Philippe, de ‘Chef van de Engineering’ die gelukkig in het leven staat.

Philippe Vienne is net thuis van zijn werk wanneer hij onze camera in zijn gezicht geduwd krijgt. Hij woont op Sint-Elisabeth. Op zijn werk repareert hij alles wat stuk is. Daar gaat hij door voor de ‘Chef van de Engineering’. En in het weekend rijdt hij met de vrachtwagen. Omdat hij van tuigen met wielen houdt. Ook van zijn eigen wagen. Een ding van het merk Jeep dat wel vaker stilstaat. Tot zijn grote ergernis.

Maar Philippe ergert zich niet vaak. Hij kijkt er wel naar uit om eens met vakantie te gaan. Naar een plek waar het rustig is, bij het water. Philippe noemt zichzelf heel gelukkig. Hij maakt zijn brievenbus leeg en treft er alleen reclame aan. Hij is gelukkig dat er geen facturen in liggen. Met een brief kan je hem niet gelukkiger maken dan hij al is. ‘Doe vooral geen moeite,’ lacht hij.