Philippe Verbrugghe leidt vzw Werkgroep Kern Ettelgem: “Altijd paraat voor een stunt”

Philippe Verbrugghe wil als nieuwe voorzitter van vzw Werkgroep Kern Ettelgem de traditie in ere houden, maar ook streven naar verjonging. © LIN
Redactie KW

Na het overlijden van Marcel Marchand bleef vzw Werkgroep Kern Ettelgem verweesd achter. “Marcel was meer dan 40 jaar onze voorzitter, van bij de start van de vereniging. Het is voor mij een eer om hem op te volgen”, zegt Philippe Verbrugghe.

Philippe Verbrugghe wordt straks 64 jaar. Hij is van opleiding scheepsbouwkundige ingenieur en werkt al 30 jaar bij Jan De Nul. De eerste tien jaar van zijn carrière was hij actief bij Polyship in Oostende.

De nieuwe voorzitter van vzw Werkgroep Kern Ettelgem is getrouwd met Katty Van Welden en papa van Pieter, Brecht, Reinout en Jozefien.

De wortels van Philippe zitten niet diep in de Ettelgemse grond, maar in Gent. Toch ligt het dorp en zijn inwoners hem heel nauw aan het hart. “Door mijn job bij Polyship zijn Katty en ik bijna 40 jaar geleden naar hier verhuisd. We woonden een tijdje in de Ettelgemsestraat en nu al vele jaren in de Ettelgemstraat in Zerkegem, net over de grens met Ettelgem”, vertelt Philippe in zijn sappig Gents. De verbondenheid met het dorp zit echter heel diep.

“Mijn kinderen gingen hier naar de lagere school en ik zat 20 jaar in de oudervereniging. Als Gentenaar werd ik heel goed opgevangen en aanvaard. Ik wilde me verder engageren in de leefbaarheid van ons dorps en de stap naar de werkgroep was dan ook vrij logisch”, legt Philippe Verbrugghe uit.

2020 is voor iedereen een jaar is om niet meer te vergeten. Zeker ook voor het bestuur van de werkgroep, dat in april zijn voorzitter Marcel Marchand verloor en nu voor de eerste keer in meer dan 40 jaar het kermisgebeuren moet annuleren. “We waren van plan om een sabbatjaar te nemen, met toch leuke activiteiten tijdens het derde weekend van september, maar iets soberder dan we gewoon zijn. Pas op, ik ben altijd paraat om iets stuntachtigs te doen. Alleen al aan de voorbereiding hebben we als groep veel plezier”, alludeert Philippe op de bouw van reus Athilo, van een raket en zoals vorig jaar van de mobiel van The Flintstones.

Verjonging

Achterom kijken, staat niet echt op de agenda van de nieuwe voorzitter. “Wel de traditie van de sterke band tussen de inwoners hoog houden, verder samenwerken en vooral ook hebben voor de toekomst van ons dorp en van onze vereniging. Met slechts één doel: mensen samenbrengen en vriendschapsbanden smeden”, legt voorzitter Philippe Verbrugghe zijn betrachting uit. “De toekomst moet wel nog geschreven worden, maar moet volgens mij gestoeld worden op drie pijlers: verjonging, vernieuwing van onze activiteiten en samenbrengen van mensen.”

“Ik doe dan ook graag een oproep naar jonge mensen die Ettelgem een warm hart toedragen en zich willen engageren in onze werkgroep. De oudere garde blijft op post, maar de baas spelen, zullen we zeker niet doen. Iedereen staat bij ons op gelijke voet en we hebben allemaal evenveel te zeggen.”

De nieuwe voorzitter wil verder meer sociale initiatieven op poten zetten. “Om hulp te bieden aan mensen in nood.” En hij vindt dat alle verenigingen en dorpsgenoten samen met het stadsbestuur moeten werken om de renovatie van het dorp, de kerk, de school en het dorpshuis vorm te geven.

Eerbetoon

“En ik wil bij deze nog een eerbetoon uitspreken voor Marcel Marchand, die meer dan 40 jaar onze vereniging gedragen heeft. Samen met het dagelijkse bestuur, Daniël Vanmullem, Marc Strubbe, Johanna Snauwaert, Dorine Vandenberghe en Wilfried Kemel, hoop ik door de tomeloze inzet van iedereen verder te bouwen aan een zonnige toekomst voor ons dorp. Voor minder doen we het niet”, besluit Philippe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier