Philippe De Veyt nieuwe voorzitter Voka West-Vlaanderen

Philippe De Veyt is de nieuwe voorzitter van Voka West-Vlaanderen. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Philippe De Veyt (59) is de nieuwe voorzitter van werkgeversorganisatie Voka West-Vlaanderen. De gedelegeerd bestuurder van Lecot nv in Heule neemt de fakkel over van Lieven Danneels.

Philippe De Veyt werd na overleg met alle regiovoorzitters aangeduid als opvolger van Lieven Danneels, die na acht jaar de fakkel doorgeeft als voorzitter van Voka West-Vlaanderen. De effectieve overdracht van het voorzitterschap vindt plaats op 11 juni.

Philippe De Veyt (59) studeerde algemene geneeskunde aan de KU Leuven, gevolgd door een economische opleiding (KU Leuven) en een MBA aan de Vlerick Business School. Hij is gedelegeerd bestuurder van Lecot nv in Heule. Lecot is, als familiebedrijf, actief in de distributie van hang- en sluitwerk en gereedschappen voor de bouw en realiseert een omzet van 190 miljoen euro met ongeveer 600 medewerkers.

Philippe de Veyt is daarnaast ook gedelegeerd bestuurder bij Lisalim nv, Sécurité Pierre Clabots nv en Acalin. Hij is lid van de raad van bestuur van het Woon- en Zorgcentrum H. Hart in Oudenaarde. Hij is ook lid van de raad van bestuur van Kortrijk-In en medeoprichter van het Postgraduaat Smart Logistics – KU Leuven Campus Kulak Kortrijk. De Veyt is regiovoorzitter Voka Zuid-West-Vlaanderen, lid van het bestuurscomité van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en lid van de raad van bestuur van Voka vzw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier