Philip Cracco overleden (57) na slepende ziekte

Philip Cracco. © Foto Kurt
Redactie KW

De bekende zakenman Philip Cracco, bekend van onder meer zijn deelname in ‘Sky is the limit’, is overleden op 57-jarige leeftijd. Zo laat zijn bedrijf Jobfixers weten via zijn Facebookpagina. Cracco kreeg in 2016 de diagnose van kanker. De Roeselarenaar woonde in Zedelgem met zijn vriendin Aisha Van Zele. Hij heeft ook een zoon van 24 en dochter van 21 uit een vorig huwelijk.

Eind 2018 sprak KW nog met Philip Cracco in één van zijn Roeselaarse uitzendkantoren van Jobfixers. Toen al was zijn antwoord op de vraag ‘wat is je grootste droom, Philip’: “Dat ik gezond blijf en dat de medicatie mijn kanker onder controle kan houden.”

‘Vechten’

Philip wilde echter nooit veel kwijt over zijn ziekte en vond het woord ‘vechten’ trouwens een fout woord. Hij stond bekend als een vaardig zakenman en richtte Accent Interim op en bouwde het uit tot een bloeiend bedrijf. Hij mocht ook aan de slag in het programma ‘The Sky Is The Limit’. In augustus 2017 richtte hij het uitzendbedrijf Jobfixers op samen met Lieven Bonamie.

Het voltallige team van het bedrijf reageert verslagen op het nieuws. “Ook al ging de gezondheidstoestand van onze bevlogen medeoprichter en Chairman de afgelopen maanden zienderogen achteruit en was het intussen duidelijk dat beterschap niet meer mogelijk was,… toch komt dit moment bijzonder hard aan”, aldus Lieven Bonamie, algemeen directeur van JobFixers en BOEMM. “Onze gedachten en ons medeleven gaan nu in de eerste plaats uit naar de kinderen, familie en vele vrienden van Philip.”

Mooie en moeilijke momenten

Ook Conny Vandendriessche, die samen met Philip Cracco Accent Jobs oprichtte, reageert verslagen. “Tot enkele jaren terug hebben we samen gebouwd aan ons fantastisch verhaal. We hebben mooie momenten beleefd en ook moeilijke. De herinneringen aan die jaren samen blijven me voor altijd dierbaar… In 2014 koos Philip zijn eigen weg te gaan. Ik wil nu vooral in alle sereniteit afscheid nemen van hem. Ook via deze weg wens ik veel sterkte toe aan zijn gezin en familie.”

Uitzichtloos

“In augustus 2019 verslechterde de toestand van Philip heel snel”, vertelt vriend en spreekbuis van de familie Lieven Bonamie. “Hij kreeg opnieuw chemotherapie, maar eind november besefte iedereen, Philip incluis, dat de situatie uitzichtloos werd. Een extra reeks bestralingen hielp ook niet. De laatste vier weken ging het zeer snel bergaf en op 20 december besliste Philip om het ziekenhuis te verlaten om de tijd die hem restte thuis in huiselijke kring in Knokke door te brengen samen met zijn familie en beste vrienden.”

“Philip vierde nog Kerstmis, oudejaarsavond en Nieuwjaar met Aisha en de kinderen en op de andere dagen kwamen zijn vrienden op bezoek. Ik ben ook iedere dag naar Knokke gereden. Het was bijna een ritueel: wij, de vrienden van Philip, haalden herinneringen op met hem en iedere keer opende hij een fles van zijn beste champagne. Ook dat was Philip. Het was een hele intense, maar tegelijk ook hele mooie periode. En raar maar waar, we hebben ook gelachen in deze periode van grote miserie. Daar zorgde Philip wel voor: humor en warmmenselijkheid waren twee belangrijke eigenschappen van hem.”

Moegestreden

“Maar Philip was moegestreden”, aldus Lieven Bonamie. “Hij had zo veel veldslagen gewonnen, maar nu besefte hij dat het niet zou lukken. Hij is maandagavond zachtjes heengegaan in het bijzijn van zijn twee kinderen, Aisha en zijn neef. Philip wordt zaterdag begraven in de Heilig Hartkerk in Knokke om 15.30 uur. De begroeting start om 14 uur. Ook dat is een uitdrukkelijke wens van Philip geweest: een afscheid dat iedereen kan bijwonen. (NDB/PS/PV/TD/ON)

Jobfixershttps://www.facebook.com/JobFIXers.be/https://www.facebook.comFacebook1

Vanavond om 20.45h is Philip Cracco, oprichter van JobFIXers en BOEMM, overleden na een slepende ziekte. Het voltallige…

Geplaatst door Jobfixers op Maandag 6 januari 2020

rich1.0https://www.facebook.com/JobFIXers.be/posts/2663185353905455552

allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”>

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier