Philip Carlisle naar café Stad Brugge in Roeselare

Philip Carlisle neemt café Stad Brugge over van Mieke Verbeke. (Foto SB) © (Foto SB)
Peter Soete

De 55-jarige Philip Carlisle wordt de nieuwe uitbater van café Stad Brugge. De vroegere mede-zaakvoerder van de Irish Tunes neemt het roer van Mieke Verbeke (64) over die verleden weekend haar laatste pintjes tapte.

Het is al een maand dat de overname rond is tussen Philip Carlisle en Mieke Verbeke, de uitbaatster van het bekende volkscafé Stad Brugge uit de Ardooisesteenweg.

De nieuwe patron van Stad Brugge heeft zijn sporen al verdiend in de Roeselaarse horeca. De 55-jarige Philip Carlisle baatte 18 jaar samen met zijn vader Noel, broer Marc (tot in 2006) en zus Caroline de Ierse pub Irish Tunes in de Sint-Alfonsusstraat uit. In juni lieten zij de zaak over aan Matthias Van de Kerkhove.

Maar het horecabloed gaat er blijkbaar niet uit bij de Carlisle-familie. Marc werd enkele maanden geleden, samen met Sharon Ramboer, het gezicht van het nieuwe KoersKaffee in het gerenoveerde wielermuseum Koers en nu keert ook Philip na enkele maanden rust terug naar de andere kant van de tap. “Ik werk al van jongsaf in de horeca en ik kan de job echt niet missen”, begint Philip. “Waarom ik dan niet in de Irish Tunes ben gebleven? Het werd een beetje te zwaar voor Caroline en ik. Vooral de nachten begonnen te wegen, aan 55 ben je niet meer zo fit als iemand van 25, hé (lacht).”

Sociale functie

“Stad Brugge is al jaren mijn stamcafé en ik kwam hier elke woensdag en donderdag een pintje drinken. Het gemoedelijke van het café heeft me altijd bekoord. Geen grote woorden en manieren maar een gezellig café waar iedereen zijn pintje drinkt en babbelt met elkaar. Ja, inderdaad, Stad Brugge heeft een sociale functie, absoluut. En dan is er eigenlijk gebeurd met mij wat Matthias, de nieuwe uitbater van de Irish Tunes, is overkomen: als klant neem je de zaak over. Maar het zal nu rustiger zijn want Stad Brugge is een dagcafé, het nachtwerk is voorbij.”

Na het opfrissen van het interieur hoopt Philip halfweg oktober te heropenen. (PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.