Phaedra, rechterhand van Bart Verhaeghe: “Een warme man met veel humor”

Phaedra Van de Leest is de persoonlijke assistente van Bart Verhaeghe © Facebook/Phaedra Van de Leest
Redactie KW

Donderdag 16 april is secretaressedag. De hele dag lang brengen wij de stille werksters én werkers achter grote West-Vlaamse figuren voor het voetlicht. Phaedra Van de Leest is de persoonlijke assistente van Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge.

Hoe lang werk je al als secretaresse ?

Phaedra Van de Leest: “Ik ben sinds september 1994 professioneel actief als persoonlijke assistente, onder andere bij een bank en bij meer technisch gerichte firma’s.”

Hoe lang werk je al als persoonlijke assistente van Bart Verhaeghe ?

Phaedra: “Ik werk al samen met Bart sinds 1997. Eerst in een aantal stafdiensten bij Eurinpro, vooral voor de juridische dienst, maar dan ben ik snel doorgegroeid naar zijn persoonlijke assistente. Even ben ik, aangezien ik ook fulltime mama was, dichter bij huis gaan werken, maar na de verkoop van Eurinpro ben ik terug verenigd met Bart. Eigenlijk kan je zeggen dat ik al bijna achttien jaar samen werk met Bart.”

We leren elke dag bij in zijn bijzijn

Wat houdt je job precies in ?

Phaedra: “In mijn job moet je een echte duizendpoot zijn. Ik neem zoveel mogelijk administratief werk uit Bart zijn handen. Nog belangrijker is zijn agendabeheer. Daarnaast zorg ik er ook voor dat alles perfect en logisch gearchiveerd en gefiled wordt volgens een strak systeem. We houden het graag allebei efficiënt. En uiteraard sta ik klaar voor het hele gezin en niet alleen voor Bart. Dat hoort erbij en dat is ook het leuke aan mijn job.”

Bart Verhaeghe is volgens Phaedra niet de koele kikker waarvoor hij vaak wordt versleten.
Bart Verhaeghe is volgens Phaedra niet de koele kikker waarvoor hij vaak wordt versleten.© BELGA

Hoe is het om met Bart Verhaeghe samen te werken ?

Phaedra: “Het is enorm boeiend om met hem te werken. Bart zit altijd boordevol ideeën. Het gaat soms heel hard, maar hij is een ongelooflijke motivator. Hij is mentaal sterk en moedig en heeft slimme inzichten. We leren elke dag bij in zijn bijzijn. Ik heb nog nooit een saaie dag gehad. Er is altijd wel iets te beleven, omdat hij met al zijn verschillende vennootschappen en goede doelen eigenlijk aan de hele maatschappij raakt. Daarnaast is hij als baas heel vrijgevig en enorm menselijk. Hij laat nooit iemand vallen. Als er eens iemand ziek is, gaat hij direct op alle mogelijke manieren helpen. Zo werd een maand geleden een juriste die al meer dan veertien jaar ziek was, begraven en werd hij expliciet in de speech van haar partner genoemd omdat hij haar altijd echt actief is blijven steunen.”

Merk je een verschil tussen de Bart Verhaeghe die je kent en de Bart Verhaeghe die in de media geschetst wordt ?

Phaedra: “Duidelijk wel, ja. Ik ken hem als een warme man met veel humor. Er wordt eigenlijk heel wat gelachen bij ons op kantoor. Hij neemt natuurlijk geen blad voor de mond en is recht voor de raap. Misschien daarmee dat het beeld dat we van hem kennen in de media niet echt klopt met de werkelijkheid. Hij durft zijn mening te zeggen. Hij heeft het echt goed voor. Hij wil ondernemen en ons Vlaanderen laten floreren zodat iedereen er baat bij heeft.”

Houdt Bart Verhaeghe rekening met secretaressedag ? Kreeg je de voorbije jaren een attentie ?

Phaedra: “Ja, altijd een prachtig boeket en dan geniet hij er echt van dat ik er zo blij mee ben. Alle vrouwen krijgen die dag trouwens een boeket.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier