Peuter vecht voor zijn leven na val in zwemvijver in Houthulst

De kleine Loïc Depoortere (3) uit Houthulst vecht voor zijn leven nadat hij zaterdag in een zwemvijver terechtkwam. De peuter is ondertussen opnieuw voorzichtig bij bewustzijn, al durven de artsen niet te voorspellen hoe zijn toestand zal evolueren.

De kleine Loïc Depoortere vecht voor zijn leven. (foto Facebook)

Nicolas Depoortere en Melissa Casier, de ouders van de kleine Loïc, waren hun peuter heel even uit het oog verloren toen het drama gebeurde. Toen ze opmerkten dat hun jongste zoontje – het koppel heeft nog een oudere zoon – verdwenen was, gingen ze meteen op zoek en even later troffen ze hem roerloos aan in de vijver. Meteen begonnen ze zelf aan de reanimatie. De peuter werd even later overgebracht naar AZ Delta in Roeselare, maar omdat zijn toestand zo ernstig was, verhuisde hij ondertussen naar UZ Gent.

We worden echt van onze sokken geblazen hoeveel steun en kracht we van iedereen voelen – papa Nicolas Depoortere

“De voorspellingen van de artsen, de uitslag en scans van zijn hersentjes waren en zijn verre van rooskleurig”, laat papa Nicolas weten via sociale media. “Toch lieten de artsen verstaan dat de kans op gedeeltelijk herstel niet onmogelijk en erg onvoorspelbaar is bij kleine kindjes. Voor ons is dat genoeg reden om erin te blijven geloven dat ons leeuwtje zal strijden. Hoeveel keer hebben we aan zijn bedje al niet gezegd: ‘Toon maar eens aan de dokters dat je een klein Poorterke bent, laat ze maar eens zien wat er allemaal mogelijk is!'”

Wake in Houthulst

Ondertussen kwam de kleine Loïc al voorzichtig tot bewustzijn. “Een eerste mirakeltje, een eerste stapje.” Woensdagavond werd in Houthulst een wake georganiseerd voor de jongen, wat zo’n 400 mensen naar de grot in Houthulst lokte. “We worden echt van onze sokken geblazen hoeveel steun en kracht we van iedereen voelen. We zijn super dankbaar en ervan overtuigd dat dit Loïcsje ook de nodige extra boost kan geven op herstel”, besluit papa Nicolas.

(KPL/ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.