Peuter Marielou uit Roeselare is het gezicht van nationale campagne van Memisa

Vrijdag start Memisa, een ngo die zich inzet voor gezondheidszorg voor kansarmen, in Brussel met een nieuwe campagne. Een fotomodel voor de campagne vonden ze in Roeselare.

Memisa is een Belgische ngo die actief is in medische ontwikkelingssamenwerking. Elk jaar is er één thema waar rond gewerkt wordt, dit jaar vraagt de ngo aandacht voor moedersterfte, zeker in Afrika nog altijd een groot drama. Het verminderen van moeder- en kindersterfte is één van de prioriteiten van Memisa.

Vrijdag wordt die nieuwe campage in Brussel voorgesteld en de peuter die de affiches siert vonden ze in Roeselare. Marielou werd dit jaar 1 jaar en is het dochtertje van Saartje en Kenny, en het kleine zusje van Kasper en Fons. “Ik had een zoekertje zien passeren op Facebook”, vertelt mama Saartje, zelf verpleegster van beroep. “Ze zochten een kindje dat zelfstandig kon staan, maar dat niet ouder was dan 2 jaar. En we moesten ons natuurlijk kunnen vrijmaken op de dag van de fotoshoot. Plus, het was voor een goed doel, dus wilde ik dat wel graag doen.”

Ze mocht niet lachen op de foto, dat was ook niet evident

Saartje waagde haar kans en Marielou werd uitgekozen. In augustus werd ze verwacht in Gent voor een shoot bij fotografe Emilie Vercruysse. “Daar aangekomen was er een heel team present”, vertelt Saartje. “Een visagiste ging aan de slag en begon ter kennismaking te spelen met Marielou.”

Peuter Marielou uit Roeselare is het gezicht van nationale campagne van Memisa

Daarna moest ze een herbruikbare pamper aandoen. “Dat was minder een succes, want daar had ze eerst geen zin in”, lacht Saartje. “Maar na enkele afleidingsmanoeuvers lukte het toch vrij vlot. Ze hadden veel speelgoeddiertjes bij en dat was wel iets voor Marielou. Ze is dol op paardjes, dus dat zat goed.”

De fotosessie zelf verliep vrij vlot, al wilde Marielou eerst de stok niet vasthouden. “En ze mocht ook niet lachen op de foto, dat was ook niet evident“, vertelt Saartje. Maar uiteindelijk toonde het meisje zich toch een professioneel model en werden er enkele mooie foto’s genomen.

Het resultaat is nu te zien op een affiche en die zullen in het hele land opduiken. “In alle ziekenhuizen en moederhuizen”, aldus Saartje. “Ik ben supertrots, ik ben blij dat ze het gezicht mag zijn van Memisa.”

(FV)

>> http://www.memisa.be/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.