Petitie tegen én voor evenementen aan nieuwe Centrumbrug in Ingelmunster

Jan Desal (links) en Etienne Timperman op de site Desmet, waar onder andere Studio Kontrabas zou komen. © Foto FODI
Redactie KW

Enkele buurtbewoners zien liever geen evenementen neerstrijken aan de de nieuwe Centrumbrug in Ingelmunster. Er circuleert ondertussen een petitie, maar online loopt al een poll waar je zowel pro als contra kan stemmen. Daar vormen de voorstanders momenteel de meerderheid.

De gemeente ziet de de voormalige site van het bouwstoffenbedrijf Desmet langs de Waterstraat als een locatie om potentiële ‘zachte’ evenementen te organiseren. “Die moeten wel verzoenbaar en passend met de buurt zijn”, zegt burgemeester Kurt Windels. Eind dit jaar staat Studio Kontrabas er al gepland, al komt dit door de vertraging bij de bouw van de nieuwe Centrumbrug misschien in het gedrang.

De Woonkorrel Centrumbrug staat echter niet achter de plannen. CD&V en SP.A+ steunen de buurtbewoners. “We hebben niks tegen evenementen als Studio Kontrabas” aldus CD&V-gemeenteraadslid Bart Buyse. “Maar de gemeente moet nadenken of het wel mogelijk is om dergelijke evenementen zo dicht bij woonsites en een groene long als de Mandelhoek te organiseren. Als er in de toekomst veel muziekevenementen worden georganiseerd, lijkt me dat geen goed idee.”

Buurtbewoners Jan Desal en Etienne Timperman zijn bezorgd. “Let op, niks tegen Studio Kontrabas, maar we zijn wel tegen een overaanbod. Niemand is hier komen wonen om muziekevenementen naast zijn woning te hebben. Bovendien dient het huidige gemeentebestuur zijn eigen vroegere beslissingen te respecteren. In het RUP Waterstraat – goedgekeurd door de huidige meerderheid De Brug/N-VA & Open VLD in 2013 – staat duidelijk vermeld dat dit hier gebieden zijn waarin het verblijfskarakter primeert, want hier wonen mensen. Water-, wandel- en fietsactiviteiten staan voorop.”

“De nabestemming van de Valorasite en bouwmaterialen Desmet is een bestemming waarbij natuur, open water, recreatie en wonen voorzien wordt.” De Woonkorrel Centrumbrug gaat niet akkoord met de gemeentebeslissing en liet weten dat ze daarom klacht zal indienen bij de Vlaamse overheid.

Ondertussen circuleert op de Facebookpagina ‘Je bent van Ingelmunster als’ waar de vraag gesteld wordt of evenementen langs de kanaalzone moeten kunnen. De voorstanders zijn er momenteel duidelijk in de meerderheid.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier