Petitie om de stem van Marke over kinderboerderij te weten

Huidige locatie Kinderboerderij Van Clé in Marke. © foto EDB
Redactie KW

Nicolas Beugnies, gemeenteraadslid van Team Burgemeester, lanceerde zaterdagvoormiddag een petitie om te weten wat de Markenaren denken over de kinderboerderij, of ze moet blijven of niet.

“Ik wil weten wie het allemaal tegen de borst stoot dat de kinderboerderij uit Marke zal verdwijnen. Het ligt blijkbaar zwaarder op de maag dan ooit vermoed”, begint Nicolas Beugnies. Zelf woont hij nog maar vier jaar in Marke en heeft hij niet echt een beleving gevoeld met de kinderboerderij. “Ik verneem echter dat veel Markenaren verknocht zijn aan ‘hun’ kinderboerderij. Ze kwamen er zelf als kind en willen er nog verder naar toe gaan met hun eigen kinderen of kleinkinderen”, aldus het gemeenteraadslid.

Weinig transparantie

“Op sociale media weten blijkbaar veel mensen dat de kinderboerderij zou verhuizen. Ik als gemeenteraadslid val van mijn wolkje, de bevolking weet blijkbaar meer dan de gemeenteraadsleden. Zo wordt gezegd dat het verkaveld zal worden. Ik ben nog niet geïnformeerd hierover, ook niet vanuit de partij. Het is frustrerend dat er zo weinig transparantie is.”

Beste stad van Vlaanderen

Nicolas vindt dat hij als verkozene van verschillende Markenaren de stem van die mensen moet zijn. “Daarom wil ik weten wat er leeft. Ik sta niet te stampvoeten maar wil alle stemmen centraliseren naar één punt.” Nicolas beheert de Facebookpagina ‘Marke aan ‘t woord’ en las daar al reacties van mensen die wilden boer of boerin worden in die boerderij. Op maandag om 14 uur zal hij de petitie afsluiten en deze bezorgen aan de burgemeester, want om 16 uur is er een persmoment hierover.

“Als duizenden Markenaren tegen de verkoop van de kinderboerderij zijn, dan moet de stad daar rekening mee houden als ze de beste stad van Vlaanderen wil zijn.”

(EDB/ foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier