Peter Van Waeyenberghe nieuwe voorzitter WTC Vijve Sportief

Voor de start van hun korte openingsrit mochten de wielerfans genieten van een lekker ontbijt. © HDV
Redactie KW

De start van de weerkundige lente is meteen ook het sein voor de wielertoeristen van Vijve Sportief om het stalen ros weer uit de garage of het tuinhuis te halen. De leden deden dit meteen met een nieuwe voorzitter. Peter Van Waeyenberghe volgt Tony Cannaert op die actief lid blijft.

Peter (47) is geboren in het Nederlandse Hulst en woont in de Wiedouwstraat in Waregem. In juli trouwt hij met Nele Verstraete (39). Hij volgde de opleiding Sport en Informatica en werkte altijd in de retailverkoop. Nu is hij eerste verkoper bij Colruyt in Avelgem.

“Tony Cannaert vond afgelopen seizoen dat het tijd was om de voorzittershamer door te geven aan de jongere generatie binnen onze club”, verduidelijkt Peter. “Ik was dan ook aangenaam verrast dat alle ogen op mij gericht waren. Ik doe het met volle goesting en sta er zeker niet alleen voor. Ik voel me enorm gesteund door de erevoorzitters Tony Cannaert en Hervé Haeck, penningmeester Marnix Furnière en de bestuursleden Jozef Lannoo en Marc Claeys”, zegt de nieuwe voorzitter.

Vorige week genoot iedereen alvast van een nieuw initiatief: de Kick of Ride met ontbijt vooraf en receptie achteraf bij onze sponsor bvba Jan Devos in Waregem.”

Herdenkingsmoment

WTC Vijve Sportief telt al jaren zo’n dertig leden. “Een mooi aantal maar toch ben ik zeer blij dat er dit jaar reeds vier nieuwe leden onze mooie groep kwamen versterken”, onderstreept Peter Van Waeyenberghe. “De grote lijnen en werking wil ik dan ook zeker behouden. Wekelijks trekken we op zondag om 8 uur in één groep uit voor een tocht van 90 tot 150 km in West- en Oost-Vlaanderen, het Henegouwse Pays des Colinnes en Noord-Frankrijk. Aan een gemiddeld tempo van 30km per uur kan iedereen volgen. Ons motto is dan ook ‘samen uit, samen thuis’. Tegen 11.30 uur dan praten we na in ons lokaal Jong Vijve.”

De club trekt ook ieder jaar op 1 mei op bedevaart naar de Basiliek van Halle waar telkens weer een ingetogen herdenkingsmoment wordt gehouden voor de betreurde Lode Bekaert die in 2013 op één van hun fietsritten om het leven kwam in het Franse Jura gebergte. “We zullen hem nooit vergeten”, zegt Peter. “In onze gedachten rijdt hij nog steeds met ons mee.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier