https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Peter Slabbynck bezingt Imke Courtois

Sam Claeys, Peter Slabbynck, Vincent Pierins. (gf)
Sam Claeys, Peter Slabbynck, Vincent Pierins. (gf)
Redactie KW

Op vrijdag 11 juni gaat in Rome het EK voetbal van start. De ogen van het hele land zullen gericht zijn op de Rode Duivels. De prestaties van onze nationale ploeg zullen ongetwijfeld druk becommentarieerd worden, niet het minst door voetbalanalisten. In dit mannenbastion is Imke Courtois de aangename uitzondering. Aanleiding voor Peter Slabbynck om een song over haar te zingen.

In zijn jeugdjaren heeft Peter Slabbynck (59) nog gevoetbald. Bij diverse ploegen stond hij in het doel, maar zijn lengte (1,70 meter) bleek een obstakel om in die sport potten te breken. “Vandaag kijk ik nog altijd graag naar voetbalwedstrijden. Ze bieden mij ontspanning. Op zulke momenten zit ik niet te malen over allerlei ideeën die in mijn hoofd opborrelen”, geeft Slabbynck mee.

Meest bekend is hij als zanger van Red Zebra, maar onlangs zette hij ook zijn nevenproject PESCH op de kaart. Daar komt nu nog een muzikaal zijstapje bij. Samen met bassist Vincent Pierins, bekend van onder meer Clouseau en het VTM-programma ‘The Voice’, en zijn buddy Sam Claeys, lid van Red Zebra en PESCH, nam hij het EK-lied ‘Imke Courtois’ op.

Veel mensen vinden haar een toffe en frisse verschijning. Ik ook

Vorig jaar al liep Slabbynck met dit idee rond, maar het uitstellen van het EK stak stokken in de wielen. “Behoorlijk wat mensen vinden Imke Courtois een toffe en frisse verschijning, iets wat ik helemaal onderschrijf”, aldus Slabbynck. “Het inspireerde me om een loflied voor haar te schrijven. Het refrein had ik zeer snel op papier: “ Laat maar komen/Laat maar komen/Laat maar komen/dat EK/ Niet voor het voetbal/Niet voor het voetbal/maar voor Imke Courtois/Shalalalala.”

Imke gecharmeerd

Om dit aanstekelijke nummer uit te brengen, zocht Slabbynck een nieuwe muzikale dekmantel. Hij kwam op Steve Buxus en De Motten uit. “Met dank aan mijn buren in Everbeek, die buxussen in hun tuin hebben. En als je het over deze plant hebt, kom je al gauw bij motten uit”, knipoogt de uitgeweken Bruggeling.

Hij hoop dat ‘Imke Courtois’ opgepikt wordt. Presentator Karl Vannieuwkerke mag hem in elk geval bellen voor een liveperformance.

En Imke Courtois liet ondertussen ook al van zich horen. “Ze vertelde dat ze zeer gecharmeerd is door het nummer en feliciteerde ons. Een leuk gevoel”, taxeert Steve Buxus .

En straks over koers?

De kans zit er dik in dat hij samen met Pierins en Claeys over afzienbare tijd met nieuw materiaal voor de pinnen komt. “Ik heb in elk geval al een idee in mijn hoofd voor een Nederlandstalig lied over wielrennen, dat we volgend jaar misschien bij de start van het nieuwe seizoen kunnen lanceren. “Go Go Remco.” Wie weet”, besluit Slabbynck. (SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.