Petanqueclub Het nieuwe Ter Leie start in sportdomein Leiemeers

Op de foto herkennen we Hugo De Bock, Christ Verschaeve en Freddy Slosse (foto BRU)©BR1 BRU
Op de foto herkennen we Hugo De Bock, Christ Verschaeve en Freddy Slosse (foto BRU)©BR1 BRU
Redactie KW

Hugo De Bock, Freddy Slosse en Albert Vanhoutte hebben een grote passie gemeen: petanque. Nadat corona er vorig voor zorgde dat het trio zijn favoriete hobby nog maar moeilijk konden beoefenen, besloten ze zelf een vereniging op te richten in Kuurne die de naam ‘Het nieuwe Ter Leie’ meekreeg, meteen een knipoog naar petanquevereniging Ter Leie die 25 jaar geleden ophield te bestaan.

Met ruim 41 jaar ervaring in jeu de boules is Hugo De Bock (78) zeker geen groentje in het Franse spel. Ook zijn medebestuurders Freddy Slosse (70) en Albert Vanhoutte spelen al jaren competitie in het petanquespel.

“Het afgelopen jaar dienden we onze hobby op diverse plaatsen te beoefenen gezien de club waarbij we aangesloten waren in Zwevegem tijdelijk de deuren had gesloten, omdat ze hun kantine niet mochten openen”, vertelt Hugo De Bock van petanqueclub Het nieuwe Ter Leie.

Hij leerde het spel kennen via zijn werkmakkers,

Zwerftocht

“Daar zowel Freddy, Albert als ikzelf binnen hetzelfde team speelden in Zwevegem en wij zelfs met dat team op 12 maart van vorig jaar het kampioenschap wonnen, was de drang erg groot om een eigen petanqueclub op te richten. Zelf had ik immers in 1982 reeds een eigen club opgericht in Evergem die helaas door brand werd verwoest in 2002.”

“Na mijn verhuis sloot ik mij aan bij Okapi Zwevegem, maar toen vorig jaar de deuren daar voor onbepaalde tijd gesloten werden, werd het zowel voor mij als mijn twee collega’s een zwerftocht om toch maar onze sport te kunnen blijven beoefenen. Met de club Het nieuwe Ter Leie willen we alvast de mogelijkheid bieden aan mensen die graag petanque spelen om hun geliefkoosde sport te beoefenen.”

“In eerste instantie bieden wij recreatieve petanque aan, maar we sluiten zeker niet uit om in de toekomst met onze club ook deel te nemen aan de competitie.”

Geschikte locatie

Aanvankelijk zou de vereniging een uitvalsbasis krijgen in hyperbowling Split in Harelbeke maar nog voor de club daar kon starten, ging de hyperbowling in faling en dienden Hugo, Freddy en Albert op zoek naar een nieuwe locatie. Die vonden ze uiteindelijk bij Leiemeers in Kuurne.

“Na een oproep via Facebook kwamen we bij Leiemeers terecht”, gaat Hugo verder, “Met zijn vier buitenpistes en drie binnenterreinen een uiterst geschikte locatie voor onze club waar iedereen welkom is.”

Prijzentornooitje

“Zowel op donderdag- als vrijdagnamiddag kan er gespeeld worden bij ons. Vanaf 14 uur spelen we onder elkaar, vanaf 18 uur bestaat dan mogelijkheid tot vrij spel. Daarnaast houden we ook eenmaal per maand een prijzentornooitje.”

“Uiteraard houden we daarbij altijd rekening met de geldende coronamaatregelen.” Geïnteresseerden die houden van een tornooitje kunnen sinds 15 mei dus ook terecht bij petanqueclub Het nieuwe Ter Leie. Tijdens vier reeksen die op diverse data van start gaan, wordt op zoek gegaan naar de finalisten die het op 2 oktober tegen elkaar zullen opnemen. (BRU)

Geïnteresseerden kunnen inschrijven via vanalbertrene@belgacom.net of per sms via 0478 57 51 95. De deelnameprijs per equipe bedraagt 6 euro. Petanquevereniging Het nieuwe Ter Leie vind je op de terreinen van sportdomein Leiemeers Kuurne gelegen aan de Luitenant Generaal Gérardstraat 58 in Kuurne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier