Petanquebaan op Markeplaats: “Kijken om in elke gemeente een petanquebaan te realiseren”

De eerste ballen werden gegooid door schepen Arne Vandendriessche, de mensen van Marke Boem Boem en de sponsors. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

In Marke werd donderdagavond een petanquebaan ingehuldigd. Daar hoorde de nodige Ricard natuurlijk bij.

Nadat Marke op 14 juli voor een dag omgetoverd werd in een Frans dorp, rees bij Dirk Vercaemst het idee om een blijvende petanquebaan te installeren op Markeplaats. De mensen van Marke Boem Boem namen het initiatief en deden de nodige aanvragen bij stad Kortrijk. Ze vonden sponsors voor dolomiet en hout en bouwden de baan met enkele vrijwilligers. Ze kregen de toelating voor het realiseren van de petanquebaan, die voorlopig tot juni 2020 mag blijven liggen.

“Daarna wordt er geëvalueerd”, aldus schepen van Sport Arne Vandendriessche die vertelt dat de petanquesport in de lift zit. “We kijken om in elke deelgemeente een petanquebaan te realiseren. De eerste twee banen kwamen op het Plein in Kortrijk. We kijken ook om een petanquebaan te leggen achter Dudu en den Buro in Heule en aan De Labberleute in Aalbeke.”

De mensen van Marke Boem Boem zullen zorgen dat de petanquebaan onderhouden wordt. Donderdagavond werden de eerste ballen gegooid door schepen Arne Vandendriessche, de mensen van Marke Boem Boem en de sponsors.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier