Persoon en Derieuw maken deel uit van tienkoppige selectie olympisch kwalificatietornooi

Redactie KW

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft donderdag de tien geselecteerde Belgische boks(t)ers bekendgemaakt die voor België zullen deelnemen aan de Europese en mondiale kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen in Tokio (24 juli-9 augustus). Delfine Persoon (-60 kg) en Oshin Derieuw (-69 kg) zijn de West-Vlaamse uithangborden.

De 35-jarige Persoon is al jarenlang profbokster en kwam zo nooit in aanmerking voor deelname aan de Olympische Spelen. De voorbije maanden liet ze echter vaak noteren toch graag een keer haar kans te wagen op de Spelen. De Vlaamse Boksliga kende haar een wildcard toe en zo zal Persoon in maart deelnemen aan een olympisch kwalificatietoernooi in de Copper Box Arena in het Olympisch Park in Londen. Ook Oshin Derieuw (-69 kg) werd geselecteerd.

Oshin Derieuw. (foto Bart)
Oshin Derieuw. (foto Bart)© VDB

Naast Persoon en Derieuw werden ook een derde vrouw Sanae Jah (-51 kg) en mannen Zakaria Boudhi (-52 kg), Vasile Usturoi (-57 kg), Karim Saboundji (-63 kg), Mohamed Rachem (-69 kg), Lancelot Proton de la Chapelle (-75 kg), Ziad El Mohor (-81 kg) en Victor Schelstraete (-91 kg) geselecteerd. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.